BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (1 Aralık Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. 

Görüntülenme: 1194 Tarih: 01 Aralık 2021 12:31
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE TUTUKLAMA FURYASI

İşgal güçleri Kudüs'te şehrin doğusundaki El-İseviyye kasabasında Halil Avde isimli bir Filistinliyi tutukladılar.

Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan Cenin vilayetindeki mülteci kampından Nizar Ebu'l-Heyca ve Sair Ebu Katane isimli vatandaşları tutukladılar. 

Selfit vilayetinin Rafat köyünden özgürleştirilmiş eski esirlerden Talal Ebu Asabe'yi tutukladılar. 

Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin batısındaki Beyt Sira kasabasından İbrahim Ebu Safiyye'yi tutukladılar. 

Nablus şehrinin doğusundaki Beyt Furik kasabasından Udey Mahmud Hanini'yi evine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinin güneyindeki Yatta kasabasından Mahmud Cibr Buhays'ı, şehrin batısındaki İzna kasabasından da Rıdvan Ferecullah isimli vatandaşı tutukladılar. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar