FİLİSTİNLİ ESİR ENES HAMARİŞE'NİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

Filistinli esir Enes Hamarişe’nin ailesi, oğullarının bozulan sağlık durumundan işgal rejimi iç istihbarat teşkilatı Şabak’ın sorumlu olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 851 Tarih: 28 Kasım 2021 16:52
FİLİSTİNLİ ESİR ENES HAMARİŞE'NİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜLEŞİYOR

İşgal güçlerinin sağlık durumu kötüye gitmesine rağmen Filistinli genç Hamarişe’yi yaklaşık bir aydır El-Celeme sorgu merkezinde tuttuğu ifade edildi.
 

Hamarişe’nin geçtiğimiz Perşembe günü altıncı kez hâkim karşısına çıkarıldığı ve mahkemenin Filistinli gencin gözaltı süresini önümüzdeki Perşembe gününe kadar uzattığı kaydedildi.
 

Cenin’e bağlı Ya’bed beldesi sakinlerinden 21 yaşındaki Enes Hamarişe, Filistinli lider ve eski esir Şeyh Adnan Hamarişe ile eski kadın esir Rim Hamarişe’nin oğlu ve eski esir Ömer Hamarişe’nin kardeşi.
 

Şeyh Adnan Hamarişe, işgal güçleri tarafından sorgulanan oğlunun sağlık durumunun kötüye gittiğini ve vücudunun her yanında darp izleri olduğunu söyledi.
 

Hamarişe, oğlunu ellerini bağlayarak gözaltına alan işgal askerleri ve subayları sorgulama sırasında kesici bir aletle vurdukları için Filistinli genç esirin sırtında derin bir yara oluştuğunu belirtti.
 

Aile, doktorların ifadesine göre oğullarının bacaklarında nadir görülen bir hastalık olduğunu ve tedavi edilmemesi halinde felç olma ihtimali bulunduğunu açıkladı.
 

İşgal güçleri Enes Hamarişe’yi 25 Ekim’de ailesinin evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar