GASIP İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA SEKİZ FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

İşgal güçleri bu sabah Batı Şeria’nın Kudüs, Beytlahim ve Tulkerem vilayetlerinde sekiz kişiyi gözaltına aldı ve birçok eve baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1077 Tarih: 26 Kasım 2021 18:38
GASIP İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA SEKİZ FİLİSTİNLİYİ ESİR ALDI

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Beytlahim kentinin güneyindeki Ed-Dehişe Kampı sakinlerinden İbrahim Münir Arafa’yı gözaltına aldığını, Abdullah El-Herimi isimli Filistinlinin Beytlahim kenti Es-Saff Caddesi’ndeki evine baskın düzenlediğini, kentin batısındaki Husan köyünde de İsa Fevzi Zaul ve Hasan Ali Abdullah Hamamira’nın evlerine baskın düzenlediğini söyledi.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’te Mescid-i Aksa’daki Vakıflar Dairesi görevlisi Hamis Şehhade’yi gözaltına alıp sorguya çekmek üzere götürdüğü, Silvan beldesi Ra’s El-Amud Mahallesi’nden 17 yaşındaki Muhammed Ali El-Gül’ü ve Şufat Kampı’ndan Nasri Ğanayim, Ahmed Salah ve Malik Muheysin’i gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde ayrıca Tulkerem’in doğusundaki Kefer El-Lebed beldesi sakinlerinden iki eski esiri gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin eski esir Hatim Hafız Fukaha ile oğlu Kassam’ı gözaltına aldığını, evlerine baskın düzenleyerek arama yaptığını ve eşyalara zarar verdiğini bildirdi.
 

Bu arada, işgal güçlerinin dün gece Cenin’in güneybatısında trafiği aksattığı ifade edildi.
 

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Arrabe beldesi kavşağına barikat kurduğunu, araçları durdurarak arama ve kimlik kontrolü yaptığını, bu sebeple bölgede trafiğin aksadığını, işgal güçlerinin ayrıca Ya’bed beldesi çevresinde de yoğun tedbirler aldığını kaydetti.
 

İşgal güçlerinin dün akşam saatlerinde de Kalkiliya’ya bağlı Ceyus beldesinde Riyad Vedan isimli Filistinliye ait beton mikserine el koyduğu belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar