BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

İşgal güçleri bugün Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında 21 kişiyi gözaltına aldı. 

Görüntülenme: 1055 Tarih: 25 Kasım 2021 11:21
BATI ŞERİA'DA GÖZALTI FURYASI

Kalendiya Kampı’nda şehit Rubin Abdurraman bin Zayid’in oğulları Muhammed ve Raid’i gözaltına alan işgal güçlerinin Tubas’ta da eski esir Hamid Müselmani’yi evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı öğrenildi.
 

İşgal güçlerinin El-Halil’e bağlı Surif beldesinde Ahmed İsmail Ğuneymat, Halid El-Kudsi Ğuneymat, Ali Semih Ğuneymat ve Mus’ab El-Hur’u, Cenin’de Sair Adil Şevahine isimli genci, Nablus’un batı bölgesinde Alâ Et-Taştuş’u ve Asire el-Kıbliyye beldesinde de Yusuf Hamdan Salih’i gözaltına aldığı ifade edildi.
 

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kudüs’ün El-İseviyye beldesinde 11 kişiyi gözaltına alırken iki kişiyi de ifade vermeye çağırdı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin dün gece ve bu sabah erken saatlerde El-İseviyye’de birçok eve baskın düzenlediğini ve Muhammed El-Mısri, Muhammed Avni Atiyye, Muhammed Şureytih, Mahmud Sa’di Er-Recebi, Muhammed Neaci, Lüey Eşref Mahmud, Muhammed Velid Mahmud, Ahmed Heysem Mahmud, Muhammed Heysem Mustafa, Teysir Yusuf Muheysin ve İslam Yusuf Ubeyd’i gözaltına aldığını bildirdi.
 

Kaynaklar, işgal güçlerinin ayrıca İbrahim Kuleyb ve Muhammed Mahmud Muheysin’i ifade vermeye çağırdığını söyledi.
 

Öte yandan, işgal güçleri dün akşam Gazze Şeridi sakinlerinden bir kişiyi Beyt Hanun/Erez Kapısı’ndan geçerken gözaltına aldı.
 

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Han Yunus vilayeti sakinlerinden Hasan Mustafa Ebu Mustafa’yı hasta eşiyle birlikte Gazze Şeridi’nden çıkmak için geldiği Beyt Hanun/Erez Kapısı’nda gözaltına aldığını belirtti.
 

Filistinli Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti’nin verilerine göre, yılbaşından bu yana işgal güçlerinin Beyt Hanun/Erez Kapısı’nda gözaltığı Filistinli sayısı 5’e yükseldi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar