BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Siyonist işgal güçleri bugün (24 Kasım Çarşamba) sabahın erken saatlerinde Batı Şeria'nın değişik bölgelerinde ve Kudüs'te yine baskınlar ve tutuklamalar gerçekleştirdiler. Tutuklananlar arasında bir de bayan olduğu belirtildi. 

Görüntülenme: 961 Tarih: 24 Kasım 2021 07:12
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin kuzeyindeki El-Celezun mülteci kampında, Nebile Hamdan Ebu's-Sabri isimli 50 yaşında bir bayanla 30 yaşındaki oğlu Bilal Sami Hamdan Ebu's-Sabri'yi evlerine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

Yine Celezun mülteci kampında özgürleştirilmiş eski esirlerden Sair Zuheyr Samadi'a'nın evine baskın düzenleyerek sıkı bir arama yaptıktan sonra kendisini tutukladılar. 

İşgal güçleri Ramallah'ın kuzeybatısındaki Beyt kasabasında esir Abdullah El-Berğusi'nin evine baskın düzenleyerek oğlu Usame'yi tutukladılar. 

Bu arada işgal güçlerinin Celezun mülteci kampı yakınındaki bir yolda işçileri taşıyan bir aracı hedef alan saldırıları sonucu Bir Nabala kasabasından üç işçinin zarar gördüğü, bunlardan birinin lastik kaplamalı mermiyle yaralandığı, iki işçinin de atılan gaz bombalarından dolayı nefes alma problemi yaşadığı bildirildi. 

İşgal güçlerine ait araçlar Celezun mülteci kampının yanı sıra El-Bire kasabasına ve Deyr Nizam ve Deyr Ebu Meşal köylerine de baskın düzenlediler.

Tulkerem bölgesinde şehrin kuzeyindeki Zeyta kasabasında Halid Usame Ebu'l-Izz ve Amr İbrahim Teym adlı gençleri evlerine baskın düzenleyerek tutukladılar. 

Nablus bölgesinde ise işgalciler Deyr Şeref köyüne ve El-Lubben Eş-Şarkiyye kasabasına baskın düzenleyerek bazı evlere girdi ve aramalar yaptılar. Basılan evlerden birinin de milletvekili Cemal Et-Tayravi'nin evi olduğu belirtildi.

Kudüs'te ise işgal güçleri Enes Kanber isimli genci, ailesinin Cebel El-Mukebber mıntıkasında bulunan evine baskın düzenleyerek ve sıkı bir arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyor. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar