GASIP İSRAİL BURGAN AİLESİNİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

İşgal yönetimi dün Mescid-i Aksa’nın güneyinde yer alan Silvan beldesi Ra’s El-Amud Mahallesi’nde yaşayan Burgan ailesini bir kısmını yıktıkları evlerinin geri kalanını da yıkmaya zorladı. 

Görüntülenme: 1135 Tarih: 20 Kasım 2021 14:15
GASIP İSRAİL BURGAN AİLESİNİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

Burgan ailesi, işgal yönetimi tarafından hakkında yıkım kararı verilen evin bir kısmını ağır para cezaları ödememek için daha önce yıkmıştı.
 

Aile üyeleri, yıkılan evin enkazı üzerinde sabır ve kararlılık ifade eden kelimelerle “Burada kalacağız” diyerek topraklarını bırakıp göç etmeyeceklerini bildirdi.

Burgan ailesinin çocukları, enkazın üzerine Filistin bayrağı dikerek, “Burası bizim toprağımız ve evimiz. İşgal ordusu gelse bile buradan çıkmayacağız” dedi.

Evleri yıkılsa bile topraklarını terk etmeyeceklerini söyleyen çocuklar, gerekirse arazileri üzerinde çadır kurup çadırda yaşayacaklarını belirtti.
 

Aile fertlerinden Iyad Burgan ise evleri yıkılırken yaptığı açıklamada, 20 yılın emeğinin bir anda boşa gittiğini, yıllardır evine inşaat ruhsatı almaya çalıştığını fakat işgal yönetiminin ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle evi yıkmakta ısrar ettiğini, işgal yönetiminin Kudüs’te hiçbir Filistinliye inşaat ruhsatı vermediğini söyledi.

İşgal yönetiminin inşaat ruhsatı vermeyerek ve evlerini yıkarak Filistinlileri göçe zorlamak istediğine dikkat çeken Burgan, biri hasta altı çocuğu olduğunu ve maddi durumunun da çok iyi olmadığını, yıkılan evi 20 yılda büyük zorluklarla biriktirdiği paralarla inşa ettiğini ve tüm birikimini o eve yatırdığını ifade etti.

 
Iyad Burgan’ın kardeşi Zeyd Burgan da ailenin çektiği sıkıntıları anlatarak, işgal yönetiminin yıkım için sadece 24 saat süre verdiğini bildirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar