İRAN DIŞİŞLERİ BAKANINDAN İNGİLTERE'NİN HAMAS KARARINA KINAMA

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, İngiltere'nin Filistin İslami Direniş Hareketi'ni (Hamas) terör örgütü olarak ilan etme kararına tepki gösterdi. 

Görüntülenme: 786 Tarih: 20 Kasım 2021 16:06
İRAN DIŞİŞLERİ BAKANINDAN İNGİLTERE'NİN HAMAS KARARINA KINAMA

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, İngiltere'nin Filistin İslami Direniş Hareketi'ni (Hamas) terör örgütü olarak ilan etme kararını kınadı.

Emir Abdullahiyan’ın paylaşımında, "Gerçekleri çarpıtmakla Filistin halkının hukuku ihlal edilemez. Filistin için tek siyasi çözüm, gerçek Filistin nüfusunun (Müslüman, Yahudi, Hıristiyan) katılımıyla bir referandum düzenlemektir.'' ifadesine yer verildi.

İngiltere İçişleri Bakanı Patel, 19 Kasım'da, Hamas'ın terör örgütü olarak ilan edileceğini ve konunun parlamentoya taşınacağını açıklamıştı.

Patel'in dün, Hamas'ın terör örgütü olarak ilan edileceği ve konunun parlamentoya taşınacağını açıklamasının ardından Filistinli gruplardan tepki geldi.

Hamas'ın siyasi büro üyesi Mahmud Zahar, İngiltere’nin kararına tepki göstererek, Londra’nın Siyonist Rejim’i memnun etmek için böyle bir karar aldığını söyledi.

Zahar, “Direnişin zaferleri İngiltere ve Siyonist Rejim’in çıkarlarını tehdit ettiği için Londra Hamas'a karşı böyle bir karar aldı.” dedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) ise, yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu kararın, Filistin halkının meşru direnişini hedef aldığı ve İngiltere'nin Filistin halkına düşmanca tutumunun bir devamı olduğu ifade edildi.

TESNİM HABER AJANSI 

Yorumlar