EL HALİL MİLLETVEKİLİ MUHAMMED BEDR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İsrail işgal yönetimi Batı Şeria'nın El-Halil vilayetinden milletvekili olan Muhammed Mahir Bedr'i 10 ay süren hapis cezasından ve mali cezadan sonra bugün (17 Kasım Çarşamba) serbest bıraktı.  

Görüntülenme: 971 Tarih: 17 Kasım 2021 08:59
EL HALİL MİLLETVEKİLİ MUHAMMED BEDR ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTU

İşgal güçleri milletvekili Muhammed Bedr'i geçtiğimiz ocak ayında El-Halil'deki evine baskın düzenleyerek tutuklamıştı. 

1956 doğumlu olan Muhammed Mahir Bedr, İslami ilimler alanında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamlamıştı. İşgal rejimi kendisinin yurt dışına çıkmasını engellediğinden dolayı Mısır'daki Aynu Şems Üniversitesi'ne verdiği doktora tezinin savunmasını video konferans yöntemiyle yapmıştı. 

Bedr, El-Halil Üniversitesi'nde yirmi yıl öğretim görevlisi olarak çalıştı. Daha sonra Filistin parlamentosuna milletvekili seçildi. 

Bedr aynı zamanda 1987'de patlak veren Birinci İntifada'nın başladığı tarihten bu yana işgal zindanlarında 12 yıl esaret hayatı yaşadı. Bunların büyük bir kısmını herhangi bir suçlamaya ve davaya dayanmayan idari tutukluluk oluşturuyor. Bu esaret hayatında birçok kez tek kişilik hücreye kapatıldı. 1992'de Lübnan'ın güneyindeki Mercu'z-Zuhr bölgesine sürgün edilenler arasında yer aldı. 

2006 yılından bu yana işgal zindanlarına sokularak esaret hayatı yaşayan milletvekillerinin toplam sayısının 60 olduğu belirtildi. Bunların önemli bir kısmı özgürlüklerine kavuşmuş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar