FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİNDEN MISIRLI KIPTİ PAPAZA TEPKİ

 

Görüntülenme: 1214 Tarih: 15 Kasım 2021 18:34
FİLİSTİN ALİMLER BİRLİĞİNDEN MISIRLI KIPTİ PAPAZA TEPKİ

Filistin Alimler Birliği Gazze Şeridi teşkilatı Peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.)'e yönelik olarak çok çirkin ve ahlaksız bir şekilde saldıran Mısırlı kıpti papaz Zekeriya Butrus'un yargılanmasını istedi. Yapılan açıklamada Papaz Butrus'un bu çirkin saldırısının kendi cehaletinden ve İslam'a ve Müslümanlara karşı içinde taşıdığı kinden kaynaklandığı vurgulandı. 

Filistin Alimler Birliği, Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında, Butrus'un misyonerlik faaliyetleri yürüten bir tv kanalı üzerinden ulu peygamber Hz. Muhammed (s.a.s.)'e yönelik olarak çirkin bir üslupla saldırmasının ve Kur'an tefsirlerine yönelik kullandığı iğrenç üslubun yeryüzünün doğusunda ve batısında bütün Müslümanların öfkesine ve büyük tepkisine neden olduğuna dikkat çekildi.

Kendi kilisesinden de yıllar önce kovulmuş durumdaki bu papazın bu tür saldırgan açıklamalarıyla aslında Müslümanları tahrik etmek suretiyle fitnenin tohumlarını ekmeği amaçladığı dile getirildi. 

Açıklamada İslam aleminin içinden geçtiği bütün zor şartlara rağmen Müslümanların böyle sakat düşünceli bir dengesize hakkını verme gücüne sahip olduğu ve yüce peygamberlerine sahip çıkmak için birlikte hareket edecekleri hatırlatıldı. 

Filistin Alimler Birliği, İslam ümmetinin önderlerini ve halklarını ümmetin lideri ve peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.)'i savunmak ve bu gibi sapıklara haddini bildirmek için harekete geçmeye çağırdı. 

Bu arada başta Ortodoks kilisesi olmak üzere bütün hıristiyan kiliselerini de bu gibi sapıklar karşısında tavrını çok açık bir şekilde ortaya koymaya davet etti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar