İŞGALCİ İSRAİL'DEN KUDÜS'TE YENİ YIKIM KARARLARI

İşgal altındaki Kudüs'e bağlı El-İseviyye beldesinde, işgal rejimine bağlı Kudüs Belediyesi'nin adamları bugün (15 Kasım Pazartesi) bazı evler için "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıkım uyarısı tebliğinde bulundu.  

Görüntülenme: 1318 Tarih: 15 Kasım 2021 02:10
İŞGALCİ İSRAİL'DEN KUDÜS'TE YENİ YIKIM KARARLARI

El-İseviyye'deki Takip Komitesi üyesi Muhammed Ebu'l-Hıms işgal belediyesi ekiplerinin, bölge polisinin himayesi altında bazı yerlere baskınlar düzenleyerek ikamet amacıyla kullanılan bazı binaların ve caddelerin fotoğraflarını çekmeye başladıklarını ve binalara yıkım tebliğnamesi astıklarını, bunun için evlerin sahiplerinin belediyeye müracaat etmeleri talebinde bulunulduğunu söyledi. 

Ebu'l-Hıms işgal belediyesinin onlarca yıldır ikamet amacıyla kullanılan binalara "ruhsatsız" oldukları gerekçesiyle yıkım tebliğinde bulunduğuna; Kudüs ahalisini göçe zorlamak amacıyla yıkım faaliyetleri trendini gittikçe yükselttiğine dikkat çekti. 

İşgal güçleri bugün sabah saatlerinde de El-İseviyye beldesine baskın düzenleyerek Kays, Mervan ve Musa Mustafa isimli üç kardeşi evlerine girip arama yaptıktan sonra tutuklamıştı. 

Kudüs'te ve Batı Şeria'da olduğu gibi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde de işgal rejimi sık sık Filistinlilere ait evleri, dükkanları ve atölyeleri ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıyor. 

Yahudi yerleşimciler için Filistinlilerin arazilerini gasp edip evler inşa eden, sonra işgal altındaki topraklarda yahudi nüfusun artırılması amacıyla dünyanın değişik ülkelerinden getirilen göçmen yahudilere çoğu zaman maliyetinden de düşük fiyatlarla satan işgal yönetimi Filistinlilerin ruhsat alabilmeleri için çok yüklü miktarlarda vergiler çıkarıyor ve çoğu zaman da müracaatlarının bütün şartlara uygun olmasına rağmen yine de ruhsat vermiyor. Ruhsatsız inşaat yapmaları durumunda da önce onları evlerini kendi elleriyle yıkmaya zorluyor; yıkmamakta direnmeleri durumunda ise belediye ekiplerini gönderip yıktırırken ev sahibini de en az 80 bin şekel yıkım masrafı ödemek zorunda bırakıyor.

Bir araştırma merkezinin hazırladığı rapora göre İsrail işgal yönetimi 1948'de yaşanan büyük felaketten sonra geçen süre içinde Filistinlilere ait 172 bin 900 evi yıktı ve bir milyon 324 bin Filistinliyi de tarihi Filistin topraklarından çıkmaya zorladı. Onlardan gasp ettiği arazilerin üzerine de dünyanın değişik bölgelerinden getirttiği beş milyondan fazla yahudi göçmeni yerleştirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar