BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’ün birçok bölgesine baskın düzenlerken baskınlar sırasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında çıkan çatışmalarda yaralananlar olduğu ifade edildi. 

Görüntülenme: 1057 Tarih: 07 Kasım 2021 12:17
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE BASKIN FURYASI

Yerek kaynaklar, işgal güçlerinin Kalkiliya’da 6 kişiyi gözaltına aldığını bildirerek, gözaltına alınan kişilerin Enes Selman, gazeteci Mücahid Merdavi, Ahmed Ömer Avde, Ali Ahmed El-Ceda’, Enes Hasan Selman ve Hamza Salih Merdavi olduğunu söyledi.
 

İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca El-Halil’in doğusundaki Sair beldesinden Imad Şahin ve Kudüs kentinden Yusuf Ebu Nab’ı gözaltına aldığı belirtildi.
 

İşgal güçleri Cenin’e bağlı Ebu Daif beldesi sakinlerinden üç genci Cenin dışındaki çevre yolunda gözaltına alırken, gözaltına alınan gençlerin Muhammed Yasin, Hilal Yasin ve Salim Yasin olduğu öğrenildi.
 

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde El-Bire kentine düzenlediği baskın üzerine çıkan çatışmalar sırasında 16 yaşlarındaki iki gencin işgal askerlerinin attığı plastik mermilerle yaralandıkları açıklandı.
 

İşgal güçleri, El-Bire kentindeki Cebel Et-Tavil Mahallesi’nde bazı evlere baskın düzenlerken baskın sırasında gözaltına alınan olmadığı kaydedildi.
 

Batı Şeria ve Kudüs’ün çeşitli bölgelerine günlük olarak baskınlar düzenleyen işgal güçleri, baskınlar için genellikle insanların uykuda olduğu gece geç saatleri ya da sabah erken saatleri tercih ediyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar