KATİL İSRAİL YILBAŞINDAN BU YANA 15 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ŞEHİT ETTİ

Siyonist işgal rejiminin çocuklara yönelik hak ihlalleriyle ilgilenen bir insan hakları kuruluşunun yaptığı araştırmalara göre bu yılın başından beri 15 Filistinli çocuk İsrail işgal güçleri tarafından şehit edildi.  

Görüntülenme: 1098 Tarih: 06 Kasım 2021 09:04
KATİL İSRAİL YILBAŞINDAN BU YANA 15 FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU ŞEHİT ETTİ

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi'nin verdiği bilgilere işgal rejiminin öldürdüğü son çocuk ise Nablus yakınındaki Asker mülteci kampı ahalisinden olan ve dün akşam Nablus'un doğusundaki Deyru'l-Hatab köyünde gerçekleştirilen saldırılarda karnından vurularak şehit edilen Muhammed Emced Da'des oldu. 

Da'des'in işgal yönetiminin Filistinlilerin arazilerine, yahudi yerleşim merkezlerine katmak üzere el koymasına karşı düzenlenen protesto gösterilerine müdahale edilmesi esnasında bir işgalci keskin nişancı tarafından doğrudan ve kasten hedef alınarak vurulduğu belirtildi. 

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi'nin Filistin Şubesi'nin verdiği bilgilere göre geçtiğimiz Haziran ayında Nablus'un güneyindeki Beyta kasabasında iki Filistinli çocuk işgal güçleri tarafından öldürüldü. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar