HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN ESİRLEREL İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

 

Görüntülenme: 967 Tarih: 06 Kasım 2021 05:25
HÜSEYİN EBU KUVEYK'TEN ESİRLEREL İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) liderlerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik insanlık dışı uygulamaları ve korkunç ihlaller hakkında El-Cezire'nin "Ma Khafiye A'zam (Bilinmeyeni Daha Büyüktür)" isimli programında yayınlanan gerçeklerin ve görüntülerin esirlere destek için bütünleşmenin zorunlu olduğunu ortaya koyduğunu dile getirdi. 

Ebu Kuveyk yaptığı basın açıklamasında bu bütünleşmenin, esirlerin özgürlüklerine kavuşmaları, çektikleri sıkıntıların hafifletilmesi, onların savunulması ve davalarının sahiplenilmesi için direniş liderliğinde olması gerektiğini ifade etti. 

Ebu Kuveyk, halkın da bu arada esirlerin çabalarına, sıkıntılarına ve fedakârlıklarına denk gelen yükseliş halinde bir çaba ortaya koyması gerektiğini ifade etti. 

Ebu Kuveyk aynı zamanda işgal zindanlarındaki kahraman esirlere destek amacıyla gerçekleştirilen gösterilere ve yürüyüşlere de katılımların artması yönünde çağrıda bulundu. 

Merkezi Katar'da olan El-Cezire televizyon kanalı dün (5 Kasım Cuma) akşam yayınlanan "Ma Khafiye A'zam" isimli programında, işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik insanlık dışı uygulamalarıyla ilgili gerçekleri gündeme taşımıştı. Programda işgal rejiminin adamlarının uygulamalarıyla ilgili gizlice çekilen bazı fotoğraflar ve videolar ekranlara taşınmıştı. El-Cezire'nin bu yayını Filistin'de ve Arap dünyasının genelinde önemli yankı buldu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar