ŞEYH CERRAH MAHALLESİ SAKİNLERİ UZLAŞMA TEKLİFİNE NE CEVAP VERDİ?

İsrail işgal rejiminin yahudileştirme planının hedefinde olan Şeyh Cerrah Mahallesi toprakları hakkında İsrail Yüksek Mahkemesi'nin sunduğu uzlaşma teklifinin kabul edilmesini, mahalle birimlerinin sakinleri hep birlikte reddettiklerini duyurdu.  

Görüntülenme: 1168 Tarih: 02 Kasım 2021 23:18
ŞEYH CERRAH MAHALLESİ SAKİNLERİ UZLAŞMA TEKLİFİNE NE CEVAP VERDİ?

Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisi adına bugün yayınlanan basın bildirisinde; "Bu uzlaşma planı bizi, Nahalat Shimon Yerleşim Örgütü nezdinde 'korunan kiracılar' konumuna sokmaktadır ve topraklarımız üzerindeki haklarımızın tedrici bir şekilde gasp edilmesine zemin hazırlamaktadır." denildi. 

Açıklamada; "Bu red bizim, işgal altındaki Kudüs'te Filistinli varlığının güçlendirilmesi için herhangi bir taraf veya kurumun verdiği somut bir garantinin olmamasına rağmen, davamızın ve evlerimiz ve vatanımız üzerindeki haklarımızın adilliğine inanmamızdan kaynaklanmaktadır." denildi. 

Açıklamada işgal yargısının hukuka uygun bir nihai karar vermekten kaçınıp Filistinlileri evlerini terk etmek ile haksız bir anlaşmayı kabullenmek arasında bir seçim yapmaya zorladığı, bunun da sömürgeci politikaların devam etmesinin bir göstergesi olduğu vurgulandı. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi, Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yedi ailenin İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından sunulan uzlaşma teklifini kabul etmesini bugün yaptığı açıklamayla kınamıştı. 

Uluslararası Kudüs Müessesesi Genel Müdür Yardımcısı Eymen Zeydan'ın söz konusu teklifi kabullenen ailelerin avukatı Sami İrşid'e ilettiği mesajında; "Şeyh Cerrah Mahallesi'nin Kerem El-Ca'uni bölgesinde ikamet eden yedi ailenin mahkemenin sunduğu uzlaşma teklifini kabul etmesi, ulusal ortak tavra aykırıdır. Şeyh Cerrah Mahallesi davasını da siyasi, kitlesel ve tanıtım yönünden zayıflatmaktadır. Kalan ailelerin geleceğini de tehlikeye atmaktadır. Bu arada Silvan'daki yedi mahalleyi tehdit eden tehcir politikasıyla karşı karşıya olan ailelerin geleceğini de tehlikeye atmaktadır." dedi. 

Zeydan, Şeyh Cerrah davası gibi ulusal açıdan, Arap ve İslam toplumları açısından öneme sahip bir konuda tutarsız sözler üzerine kurulu çabaların ümmetin milyonlarca ferdine olumsuz yansıdığını ve bu tutumun devam ettirilemeyeceğini vurguladı. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar