İKRİME SABRİ'DEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE YAŞAYAN AİLELERE KRİTİK ÇAĞRI

Mescidi Aksa hatibi İkrime Sabri Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki aileleri işgal rejimi tarafından sunulan uzlaşma teklifini kesin bir şekilde reddetmeye çağırarak, böyle bir şeyi kabul etmenin vatanı işgalciye teslim etmek anlamına geleceğini hatırlattı.  

Görüntülenme: 1304 Tarih: 02 Kasım 2021 04:42
İKRİME SABRİ'DEN ŞEYH CERRAH MAHALLESİNDE YAŞAYAN AİLELERE KRİTİK ÇAĞRI

İkrime Sabri yaptığı basın açıklamasında uzlaşma teklifini reddetmenin şer'i ve vatani bir sorumluluk olduğunu belirterek Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki ailelere de; "Çünkü sizin konumunuz daha güçlüdür ve bütün dünya Şeyh Cerrah'ın hikayesini bilmektedir." dedi. 

İkrime Sabri böyle bir teklifin kabul edilmesinin işgalcinin Şeyh Cerrah'ın arazilerini ele geçirmesine ve Mescidi Aksa'yı kuzey tarafından kuşatmaya almasına imkan vereceğini, güney tarafından kuşatmaya almak için de Silvan Mahallesi üzerinde oyunlar oynadığını hatırlattı. 

İkrime Sabri, işgalcinin atacağı her adımın hedefinde Kudüs'ü yahudileştirmek ve orayı sadece İsrail'in değil tüm yahudilerin başkenti yapmak olduğunu ama bunun asla gerçekleşmeyeceğini vurguladı. 

Sabri, işgal rejiminin Yüksek Mahkemesi'nin her zamanki gibi yahudi cemaatlerin lehine olacak birtakım teklifler sunduğunu, uzlaşma teklifinin kabul edilmesinin bu yerlerin yahudi ailelerin mülkiyetine geçmesine razı olmak anlamına geleceğini, sonra da orada oturanlara "korunan kiracılar" sıfatı verileceğini ama anne ve babanın ölmesinden sonra korumanın kalkacağını dile getirdi. 

Şeyh İkrime Sabri, teklifi reddeden ahalinin tavrını da takdir ettiğini dile getirerek, onların kararlılıklarından ve tavırlarında birlikte hareket etmelerinden övgüyle söz etti. 

Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yedi ailenin İsrail Yüksek Mahkemesi tarafından sunulan uzlaşma teklifini kabul etmesi üzerine Uluslararası Kudüs Müessesesesi bugün bunu kınayan bir açıklama yapmıştı. Ardından Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisi de ortak bir basın açıklaması yaparak teklifi hep birlikte reddettiklerini bildirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar