AB'DEN HİZBULLAH KARARI

Avrupalı Yahudi liderlerin Avrupa Birliği'nin kıtada yükseldiğini iddia ettiği sözde antisemitizmle mücadele için ciddi bir planı olmadığına dair şikayetlerine karşı, AB sözcüsü Jerusalem Post'a AB'nin Hizbullah terör hareketini tamamen yasaklamayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 927 Tarih: 01 Kasım 2021 04:02
AB'DEN HİZBULLAH KARARI

Post, Hizbullah'ın tamamen yasaklanması hakkında soru sorduğunda, Avrupa Komisyonu Antisemitizmle mücadele ve Yahudi yaşamını teşvik etme Koordinatörü Katharina von Schnurbein, soruyu AB üstlerine yöneltti.

AB Dış Politika Sözcüsü Peter Stano, Post'a şunları söyledi: “Hizbullah'ın askeri kanadı zaten AB terör listesinde. Mevcut listelemenin niteliğinde ve kapsamında yapılacak herhangi bir değişiklik, AB Üye Devletlerinin görüşülmesi ve oybirliği ile karar verilmesi içindir.”

Daha önce Hizbullah 2012’de bir terör devleti işgal rejimi otobüsüne operasyon düzenledikten sonra AB, Hizbullah’ın askeri kanadını terör listesine ekledi.

Emperyalist ve terör finansmanı Siyonist rejim ise Hizbullah’ın, askeri ve siyasi parçalara bölünemeyecek birleşik bir hareket olarak görülmesini ve tüm kanatlarının terör listesine alınması gerektiğini söylüyor.

Öte yandan terörün destekçisi katil İsrail rejiminin bir numaralı destekçileri Hizbullah’ı terör listesine aldılar. Almanya, İngiltere, ABD, Hollanda, Arap Birliği, Japonya, Kanada ve daha birçok Avrupa ve Latin Amerika ülkesi, Hizbullah'ın tüm kanatlarını terörist bir yapı olarak listeledi.

Ancak AB yetkilisi konuya ilişkin soru üzerine, birliğin Hizbullah’ın siyasi kanadını yasadışı ilan etmeyi planlamadığını söyledi.

rasthaber

Yorumlar