BUGÜN KEFER KASIM KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ

Binlerce Filistinli, İsrail'in Kefer Kasım'daki Cinayetinin 65'inci Yıldönümü dolayısı ile bu cinayetler ve katliamlarda hayatını kaybeden günahsız insanları andı. Siyonist Rejim elebaşısı da resmi olarak 65 yılın ardından Kefer Kasım cinayetine kurban gidenlerin ailelerinden özür diledi. 

Görüntülenme: 1292 Tarih: 31 Ekim 2021 22:39
BUGÜN KEFER KASIM KATLİAMININ YILDÖNÜMÜ

Kefer Kasım cinayeti  Siyonist Rejim İsrail-Filistin sorunu tarihi içerisinde en kalıcı cinayetlerden biridir. Filistinliler hiçbir bir zaman bu cinayeti unutamayacağını belirtiyorlar.   Kefer Kasım katliamı olayı  29 Ekim 1956'da  yaşandı.  29 Ekim 2021 ise  İsrail'in Kefer Kasım'daki  Cinayetinin 65'inci Yıldönümü idi.  İşgal topraklarının Kuzey bölgesinde yer alan Kefer Kasım'da Siyonist Rejim İsrailli sınır muhafızları  ateşli silahlar ile  Filistinliler üzerine saldırmış ve bu vahşi saldırı sonucu  6 kadın ve 23 çocuk da dahil toplam 49 Filistinli şehit düşmüştü. 

Bu cinayet hususunda birkaç önemli nokta dikkat çekiyor.

İlk olarak, bu cinayetin  Araplar ile İsrail arasında 1956 yılında başlayan savaşın ilk gününde  yaşanmasıdır. Bu katliam  29 Ekim 1956'da  İsrail, Fransa ve İngiltere'nin Süveyş kanalını millileştirmesine tepki olarak Mısır'a üçlü saldırısından bir kaç saat önce gerçekleşti.  Bu katliam öyle bir sırada gerçekleştirildi ki Kefer Kasım bölgesi ahalisi Siyonistlerin  sıkı yönetim ilan etmesinden bile habersizdi.  Filistinli çocuk ve kadınlar  29 Ekim 1956'da evlerine döndükleri sırada  sıkı yönetimden habersiz olduğu zaman, Siyonist Rejim sınır muhafızları  onlara kurşun yağdırdı ve bu suçsuz sivil insanların feryat figanlarına bile aldırış etmedi. 

Burada dikkat çeken bir başka nokta da  Siyonist Rejim kabinesinin bu cinayeti örtbas etmeye çalışmasıdır.  Ancak bu cinayet zaten iki Knesset üyesi tarafından ifşa olundu.  Knesset üyeleri  Tevfik Tuba ve Mair Felner bu cinayetten sağ kurtulanlar ile ilgili bilgileri toplayarak  onların ifadelerini de uluslararası medya organlarına sunup  bu cinayeti ifşa ettiler. 

 

Bu doğrultudaki üçüncü önemli nokta ise, Siyonist Rejim İsrail kabinesinin  uluslararası çevreler tarafından baskı altına alındıktan sonra   bu cinayete katılan subaylar ve askerleri yargılamaya sunarak baskıları azaltmaya çalışmasıdır.  Ancak bu yargılamalar formalite yargılamalardı ve gösteriden başka bir şey değildi.  İsrail mahkemesi  bu cinayeti işleme talimatını verenleri sadece hem de çok düşük miktarda tazminat ödemeye mahkum etti ve yargı sürecinin devamında da  bu cinayette eli bulunan herkes  " Kabilelerin Barışması" başlığı altında  düzenlenen törende  affedildi ve bu dosya tamamen kapatılmış ve raflara kaldırılmış oldu. 

Dördüncü nokta, Siyonist Rejim İsrail'in bu cinayetten güttüğü hedefinin  Kefer Kasım köyünde etnik temizlik yapması idi. Gerçekte bu Rejim  Kefer Kasım  ahalisini  köylerini boşaltmaya ve göçe zorluyordu.  Halbuki bu da başlı başına uluslararası hukuka göre bir cinayet sayılıyordu. 

Beşinci önemli nokta  Kefer Kasım cinayeti üzerinden 65 yıl geçtiği  bir sırada  Siyonist Rejim başkanı İshak Hertzog'un kurban gidenlerin ailelerinden özür dilemesi oldu.   Hertzog Arapça konuşarak  " Ben, 49 kurban giden, aileleri ve tüm Kefer Kasım halkı karşısında boynumu eğiyorum.  Kendi adıma ve İsrail hükümeti adına  af diliyorum. "

Aslında bu açıklama da bizzat cinayetin kabulü olarak sayılır.  Halbuki şimdiye dek Siyonist makamlar buna razı gelmemişti.  Şimdi ise Filistin hükümeti  uluslararası mahkemelere baş vurarak  en azından Kefer Kasım  kurbanları için tazminat talebinde bulunabilir. 

Son nokta ise  Filistin halkın bu cinayetlerin yıldönümü dolayısı ile protesto gösterileri için Kefer Kasım'da bulunmaları ve siyah ve Filistin bayraklarını taşımaları idi. Bu da  65 yılın ardından bile Filistinlilerin bu cinayeti unutmadığını göstermektedir. 

parstoday

Yorumlar