ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN İSLAM ALEMİNE MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 1423 Tarih: 26 Ekim 2021 20:21
ŞEYH MUHAMMED HÜSEYİN'DEN İSLAM ALEMİNE MESCİDİ AKSA ÇAĞRISI

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü ve Mescidi Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin, işgalcilerin rutin haline getirdikleri baskınlarının ve yakınındaki bir yahudi mabedindeki restorasyon çalışmalarının bu kutsal mabedin mahiyetini değiştireceği uyarısında bulunarak, civarında ve altında sürekli bir şekilde sürdürdüğü kazıların da Mescidi Aksa'nın revaklarında ve duvarlarında zararlara sebep olduğunu hatırlattı.

Hüseyin yaptığı açıklamada, işgal yönetiminin, Eski Kudüs'teki Şeref Mahallesi'nde, Müslüman toprağı üzerine inşa edilen ve Mescidi Aksa'nın batı tarafından 250 metre uzaklıkta bulunan yahudi mabedini, inşaatından onlarca yıl sonra Mescidi Aksa'nın manzarasını kapatacak şekilde ve onun İslami kubbelerine benzeterek restore etmeye ve geliştirmeye başladığını söyledi. 

Hüseyin, Kudüs'ün semtlerinin ve mahallelerinin durmayan bir İsrail saldırısıyla ve İsrail'in buraların tümüne hakim olmasını sağlama amacıyla artan bir yahudileştirme faaliyetiyle karşı karşıya olduğunu vurguladı. 

Kendilerini Heykel Grupları olarak isimlendiren fanatik yahudi cemaatlerine mensup hahamların gözetiminde Mescidi Aksa'ya sürekli baskınlar düzenlendiğini, bunun amacının ise kendi isimlendirmeleriyle "Heykel Dağı'nda ibadet hakkı" elde etmek olduğunu belirtti. 

Hüseyin bu arada işgal yönetiminin Filistin toprakları üzerine kurulu yahudi yerleşim merkezlerine üç binden fazla yeni yerleşim birimi inşa etme planının onaylanmasına da tepki gösterdi. Bu arada Kudüs'ün güneyindeki Beytu Safafa arazisinde bulunan Givat Hamatos yahudi yerleşim merkezine inşaat yapılması, Batı Şeria'nın kuzeyi ile güneyi arasındaki irtibatı kesecek olan ve E1 olarak isimlendirilen yerleşim bölgesinin tamamlanması, Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Havaalanı arazisine 9 bin yerleşim birimi inşa edilmesi projelerinin son derece tehlikeli olduğunu dile getirdi. 

Arap dünyasını ve İslam alemini işgal rejiminin bütün bu tehlikeli çalışmaları ve planları karşısında tavır koymaya çağıran Hüseyin, dünyanın da Mescidi Aksa'nın işgal rejiminin saldırgan tutumundan kurtarılması için işgalcinin haksızlıkları karşısındaki sessizliğine artık son vermesi gerektiğini ifade etti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar