ZİYAD ENNEHALE'DEN AÇLIK GREVİ KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nihale, 'Birkaç gün önce, İsrail hapishanelerindeki 250 mahkumumuz, İslami Cihad Hareketi mahkumlarına karşı işlenen suçları protesto etmek için greve gitti. Siyonistlere mesajımız açıktı: Bu cinayetleri durdurmazsanız, savaş başlayacak' dedi. 

Görüntülenme: 998 Tarih: 26 Ekim 2021 17:33
ZİYAD ENNEHALE'DEN AÇLIK GREVİ KONUSUNDA ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Hz. Muhammed'in doğumu vesilesiyle düzenlenen 35. İslam Birliği Konferansı'na katılmak üzere İran'a gelen Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nihale, İslam Cumhuriyeti Haber Ajansı'na (IRNA) gelerek yeni Genel Müdür Ali Nadiri ile bir araya geldi.

Görüşmede Filistin İslami Cihad Hareketi'nin Tahran'daki ofisinin başkanı Ebu Şerif'in yanı sıra ilahiyat ve üniversite öğretim görevlisi Kamil Bakırzade ve İslam Devrimi Yayıncılar Birliği ve İslam Devrimi Yayıncıları Birliği'nin genel müdürü Meysam Nili hazır bulundu.

Nihale görüşmede yaptığı açıklamada, 'Uyarımızdan sonra, Siyonistler tutuklularla yaptığımız görüşme sırasında, size taviz vererek, İsrail toplumunda geri adım atmak ve taviz vermekle suçlanmamak istiyoruz dediler' ifdesini kullandı.

İslami Cihad hareketinin 440 üyesinin Siyonist rejimin korkunç hapishanelerinde tutsak olduğunu belirten Nihale, 'İslami Cihad hareketinin bir savaş başlatmaya yönelik tek tehdidi, Siyonistleri geri çekilmeye ve taviz vermeye zorladı ve tutsaklarımız savaşı sona erdirdi' diye konuştu.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, direnişin yükselişi ve gelişmesi karşısında bölgedeki bazı yozlaşmış ve bağımlı Arap rejimlerinin çöküşe geçtiğine işaret ederek, 'İslam Devrimi'nin zaferinden önce Batılı güçler nedeniyle Siyonist rejim, bölgeye hakimdi. Ancak şimdi koşullar mmzlum ve Müslüman milletler, direniş ve adalet ekseni lehine değişmiştir ve bu, bölgede özel ve nadir bir durumdur' açıklamasında bulundu.

irna

Yorumlar