İNSAN HAKLARI KURULUŞLARINDAN İŞGALCİ İSRAİL'E TEPKİ

İnsan hakları kuruluşları, İsrail’in Filistinli altı insan hakları kuruluşunu “terör örgütü” olarak nitelemesinin söz konusu kuruluşların uluslararası kamuoyunda sesini kesme amacı taşıdığını açıkladı. 

Görüntülenme: 1239 Tarih: 24 Ekim 2021 02:26
İNSAN HAKLARI KURULUŞLARINDAN İŞGALCİ İSRAİL'E TEPKİ

İşgal rejiminin Filistinli altı insan hakları kuruluşunu “terör örgütleri” listesine alması üzerine insan hakları savunucuları dün Ramallah’ta basın toplantısı düzenledi.
 

İşgal yönetimi, Ed-Damir Esir Gözetimi ve İnsan Hakları Müessesesi, Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi-Filistin, El-Hak Müessesesi, Tarımsal Faaliyet Komiteleri Birliği, Arap Kadın Komiteleri Birliği ve Bisan Araştırma ve Kalkındırma Merkezi’ni “terör örgütü” olarak tasnif etme kararı aldı.
 

İnsan hakları savunucuları, işgal rejiminin kararının Filistin halkının haklarını savunan kuruluşların sesini kısmayı hedeflediğini söyledi.
 

El-Hak Müessesesi Müdürü Şa’van Cebbarin, kararın siyasi olduğunu ve söz konusu kuruluşlara bağışta bulunanlara baskı yapma amacını taşıdığını ifade etti.
 

Karardan önce de ölüm tehdidi ve baskılarla karşı karşıya kaldıklarına dikkat çeken Cebbarin, Filistin halkının haklarına inandıkları için çalışmalarını sürdüreceklerini açıkladı.
 

Ed-Damir Müessesesi Müdürü Seher Francis de insan hakları kuruluşlarına baskının Filistin sivil toplumuna zulüm anlamına geldiğini ve işgal rejiminin kaygısının Filistin STK’larının başarısının kanıtı olduğunu dile getirdi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar