MUHAMMED BAKIR GALİBAF: 'ABD VE SİYONİST İSRAİL BÖLGEDE MEZHEP SAVAŞI ÇIKARMAK İSTİYOR'

İslami Şura Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf, ABD ve Siyonistler'in bölgede mezhepçi savaş çıkarmak amacıyla geniş çaplı planı hakkında uyarıda bulundu. 

Görüntülenme: 1012 Tarih: 24 Ekim 2021 20:46
MUHAMMED BAKIR GALİBAF: 'ABD VE SİYONİST İSRAİL BÖLGEDE MEZHEP SAVAŞI ÇIKARMAK İSTİYOR'

Dün 35. Uluslararası İslami Vahdet Konferansı'nın kapanış merasiminde konuşan Galibaf, bugün gizli güçlerin Müslümanlar arasında etkin ve mezhepçi anlaşmazlıklar çıkarmak suretiyle onları bölgesel iç savaşlar ve kardeş kavgasına sürüklemeye çalıştıklarını vurguladı.

 Afganistan dahil tüm bölgede gizli ellerin mezhepçi savaşlar çıkarmak suretiyle bölgeyi her daim istikrarsızlaştırmaya çalıştığına dikkat çeken İslami Şura Meclisi Başkanı, İran İslam Cumhuriyeti'nin her daim bölgede barış ve istikrarın sağlanması ve bölge ülkelerinin parçalanması veya iç savaşlar önlemek için adım attığını ve tek İslam ümmetinin kurulması için elinden geleni esirgemeyeceğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı, Siyonist rejimin İslam İnkılabı zaferinden sonra Lübnan ve Filistin'de Ehl-i Sünnet ve Şii kardeşlerinden oluşan direniş güçleri karşısındaki mağlubiyeti dahil birkaç savaşta yenildiğine işaret ederek, Rahmetli İmam Humeyni'nin "doğuya hayır, batıya hayır" stratejisine tüm Müslümanlar'ın bağlı kalmasını sağladığını, Şehit Hac Kasım Süleymani gibi mücahitlerin bu yaklaşımın hayata geçirilmesi için cihat yaptığını kaydetti.

parstoday

Yorumlar