BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMİ

Bugün (14 Ekim Perşembe) sabah saatlerinde Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Nablus'un güneyinde bulunan Za'tere askeri kontrol noktası yakınında toplanan işgal güçlerinin üzerine, çok hızlı bir şekilde ilerleyen araçtan ateş edildiği haber verildi.  

Görüntülenme: 1157 Tarih: 14 Ekim 2021 11:53
BATI ŞERİA'DA DİRENİŞ EYLEMİ

Siyonistlere ait Kan kanalının yayınladığı haberde Za'tere askeri kontrol noktası yakınında Tapuach yahudi yerleşim merkezi kavşağında bir silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirtildi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre yüzleri maskeli bazı kişiler çok hızlı bir şekilde ilerleyen araçtan Za'tere kontrol noktası civarında saldırı düzenledi ve sonra da bölgeden uzaklaşmayı başardılar. 

Za'tere kontrol noktası Za'tere köyünün yakınında Yasuf köyü arazisi üzerine kurulmuş durumda ve Batı Şeria'nın kuzey kesimi ile orta kesimi arasındaki trafik akışında araçların çoğu bu noktayı kullanmak zorunda kalıyor. Aynı şekilde Ramallah ile Nablus şehirleri arasındaki trafik akışı da buradan sağlanıyor. 

Batı Şeria ve Kudüs'te geçtiğimiz eylül ayında işgale karşı gösterilerde ve direniş eylemlerinde belirgin bir artış olduğu belirtiliyor. Bunda 6 Filistinli esirin işgal zindanından firar etmeyi başarmasından sonra işgal güçlerinin onları ele geçirmek amacıyla bölgede askeri şiddetini ve baskılarını artırmasının, esirlere yönelik baskı uygulamalarının artmasının da önemli rolü oldu. 

Hamas Enformasyon Dairesi'nin hazırladığı bir rapora göre Eylül ayında işgale karşı gerçekleştirilen eylemlerin sayısı 1204'ü buldu. İsrail güvenlik mekanizmasının farklı birimlerinden 29 kişi de yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar