SALİHİYYE AİLESİYLE DAYANIŞMA GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Bugün (14 Ekim Perşembe), Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde evini, "kamu hizmetinde kullanılacağı" iddiasıyla boşaltması istenen Salihiyye ailesiyle dayanışma amacıyla bir gösteri düzenlendi.  

Görüntülenme: 1408 Tarih: 14 Ekim 2021 17:20
SALİHİYYE AİLESİYLE DAYANIŞMA GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ

Kudüs'teki kaynakların verdiği bilgilere göre Şeyh Cerrah Mahallesi ahalisi, yahudi yerleşimciler için okul yapılacağından "kamu hizmetinde kullanılacağı" iddiasıyla evini ve arsasını bugün tamamen boşaltması üzere dün kendisine talimat verilen Mikdad Salihiyye'ye destek amacıyla bir gösteri düzenledi. 

Mikdad Salihiyye yaptığı açıklamada işgal yönetiminin Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yürüttüğü yahudileştirme faaliyetlerini kesin bir şekilde reddettiklerini dile getirdi. "Kamu hizmetinde kullanılacağı" gerekçesinin de Filistinlilerin evlerinin ve arazilerinin gasp edilmesi için bir taktik olarak kullanıldığını vurguladı. 

Kudüs'teki işgal belediyesi dün Mikdad Salihiyye'ye bir tebligatta bulunarak, yerine yahudi yerleşimciler için bir okul yapılacağından bugün sabaha kadar evini ve arsasını tamamen boşaltmasını talep etmişti. 

İşgal rejiminin kamulaştırma ve gasp kararları sebebiyle Şeyh Cerrah Mahallesi'nde bulunan 28 evin istimlak edilmesi istendiği, bu evlerin gasp edilmesinin ise söz konusu mahallede oturan 500 Kudüslüyü göçe zorlayacağı vurgulandı. 

İşgal rejimi Mescidi Aksa'yı yahudi kuşatmasına almak için çevresindeki mahallelerde ikamet eden Filistinlilerin evlerini gasp ederek onları göçe zorlamaya çalışıyor. Son dönemde özellikle Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yoğun bir yahudileştirme faaliyeti sürdürülüyor.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar