KUDÜS VE RAMALLAH'TA ÇATIŞMA ÇIKTI

Dün (12 Ekim Salı) gece Batı Şeria'nın orta kesiminde yer alan Ramallah şehrinin doğusundaki Silvad kasabasında işgal güçlerinin saldırıları sonucu 15 yaşında bir çocuk yaralandı.  

Görüntülenme: 1307 Tarih: 13 Ekim 2021 19:51
KUDÜS VE RAMALLAH'TA ÇATIŞMA ÇIKTI

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre çocuk işgalcilerin saldırılarında ayağından yaralandı, sonra bir İsrail ambulansıyla götürüldü ve gözaltına alındı. İşgal güçlerinin Filistinlilerin ambulanslarının yaralıya müdahalede bulunması ve onu hastaneye nakletmesi için yanaşmasına müsaade etmedikleri bildirildi. 

İşgal güçlerinin dün gece Kudüs'ün Silvan ve Et-Tur semtlerinden de ikisi 13 biri 10 yaşında üç çocuğu tutukladıkları bildirildi. Bu arada Kudüs'ün Babu'l-Amud bölgesinde ve Salahuddin Caddesi'nde de çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçleri Babu'l-Amud'da bir genci tutuklarken orada ve Salahuddin Caddesi'nde bulunanlara saldırdılar. 

Yerleşimci bir grubun Babu'l-Amud'dan geçtiği sırada işgalci askerlerin orada yoğunlaştıkları ve bu arada Musta'rabin adı verilen ve Filistin kıyafetleriyle kendilerini kamufle eden askerlerden bir grubun Muhammed Ebu Sinine adlı genci tutukladıkları bildirildi. 

Çıkan çatışmalarda işgalci askerler, toplanan kalabalığı dağıtmak için üzerlerine pis su sıktılar. Bir ticari merkezi de ele geçirdiler. 

Bu arada Kızılay ekipleri atılan gaz bombalarından etkilenen 14 yaşında bir çocuğu hastaneye naklettiklerini dile getirdiler. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar