BATI ŞERİA'DA BASKIN VE ESİR ALMA FURYASI

İşgal güçleri bugün (12 Ekim Salı) sabahın erken saatlerinde yine Batı Şeria'nın muhtelif bölgelerine şafak baskınları düzenleyerek birçok Filistinliyi tutukladı. Tutukluların çoğunluğunun özgürleştirilmiş eski esirlerden olduğu belirtildi. 

Görüntülenme: 929 Tarih: 12 Ekim 2021 15:10
BATI ŞERİA'DA BASKIN VE ESİR ALMA FURYASI

Yapılan baskın ve saldırılarda bir Filistinli gencin de yaralandığı haber verildi. 

Quds Press Haber Ajansı'nın yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre işgal güçlerinden kalabalık bir grup Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Tubas'ın güneyindeki Tamun kasabasına baskın düzenledi. Baskında Filistinli gençlerle aralarında çatışmalar meydana geldi. 

İşgal güçleri Filistinli gençlere gerçek mermilerle saldırdı ve bir genç ayağından yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 

Ramallah'ta da işgal güçleri, özgürleştirilmiş eski esirlerden ve işgal zindanlarında on yıldan fazla kalmış olan Musa Leddaduve'yi tutukladılar. 

İşgalciler Ramallah'ın kuzeyindeki Kuber kasabasından da yine özgürleştirilmiş eski esirlerden olan Kassam Mecd El-Berğusi'yi tutukladılar. 

Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrinde özgürleştirilmiş eski esirlerden Salih Yahya El-Ca'beri'yi tutukladılar. Ailesinin verdiği bilgilere göre işgalciler eve baskın düzenleyerek eşyalara ciddi şekilde zarar veren bir arama yaptılar. El-Ca'beri daha önce 14 yıl süreyle kesintisiz bir şekilde hapiste kalmış ve geçtiğimiz haziran ayında serbest bırakılmıştı. Ailesi onun dört aylık süreden sonra yeniden tutuklandığına dikkat çekti. 

İşgalciler El-Halil şehrinde Abdullah Ahmed İhlil (25 yaş) ve Seyf Ahmed İhlil (22 yaş) isimli iki kardeşi evlerine baskın düzenleyip geniş çaplı arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

İşgalciler El-Halil'in kuzeydoğusundaki Eş-Şuyuh kasabasında da Kassam El-Halayika ve Abdullah Zaid El-Halayika isimli özgürleştirilmiş eski esirlerden iki kişiyi tutukladılar.   

İşgalciler Nablus'un Beyta kasabasına da baskın düzenleyerek Hişam Duveykat isimli genci evine girip eşyalara ciddi şekilde zarar veren arama yaptıktan sonra tutukladılar. 

Kalkilya'nın Azun kasabasına baskın düzenleyerek Me'mun Katiş ile iki oğlunu tutukladılar. 

Beytlahim'in Teku' kasabasına da baskın düzenleyerek aramalar yaptılar. 

İşgal güçleri rutin hale getirdikleri ve genellikle gece yarısından sonra ve şafak sökmeden önce gerçekleştirdikleri baskınlarda evlerin mahremiyetlerini ihlal ediyor, insanları uygun olmadıkları bir halde yataklarından kaldırıyor, geniş çaplı aramalar yapıyor, özel eşyalarını karıştırıyor, ev eşyalarına büyük zarar veriyor, buldukları zaman kıymetli eşyalarını ve paralarını çalıyor, silahlarıyla dehşet saçarak çocukları korkutuyor ve bazılarını da tutukluyorlar. Bu baskınlar yüzünden işgal altındaki Kudüs'te ve Batı Şeria bölgesinde yaşayan Filistinliler hiçbir zaman güven ve huzur içinde yatamıyorlar. Çünkü her an bir işgalci ekibin baskın düzenlemesi ihtimali var. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar