GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Siyonistlere ait medya organlarının bugün (11 Ekim Pazartesi) yayınladığı haberlere göre işgal rejimi Kudüs'ün güneyindeki Gilo yahudi yerleşim merkezine 104 yeni yerleşim birimi inşa etmeyi planlıyor.  

Görüntülenme: 1148 Tarih: 11 Ekim 2021 18:55
GASIP İSRAİL KUDÜS'TE YENİ YERLEŞKELER İNŞA EDECEK

Yedinci Kanal adlı İsrail televizyonunun yayınladığı bir habere göre Carta isimli bir İsrail emlak ve inşaat şirketi bu birimlerin inşasını üstlenecek. Proje dahilinde, yerleşim alanına bir de ticari merkez kurulması hesaplanıyor. Projenin tamamlanmasının yüz milyonlarca şekele mal olabileceğine dikkat çekildi. (1 dolar=3.2 şekel)

Söz konusu kanal Carta Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Amichai Neiman'ın şöyle dediğini aktardı: "Burası son derece önemli bir oturum alanıdır. Hafif metro hatlarına yakın bir konumda. Şehrin en yüksek noktalarından birinin üzerinde. Muhteşem bir Kudüs manzarasına sahip. Bütün bu özellikleri onu gayet stratejik bir proje kılacaktır."

Bu projenin söz konusu şirketin hafif metro civarında inşa etmeyi planladığı muhtelif projelerden sadece biri olduğu vurgulandı. İşgal rejimi Kudüs'ü etrafından yahudi yerleşim merkezleriyle kuşatmayı hedefleyen daha başka inşaat projelerini de hayata geçirmeyi planlıyor. 

Gilo yahudi yerleşim merkezi normalde Batı Şeria arazileri üzerinde bulunuyor. 1948 işgalinde yıkılan El-Velce köyünün ve Batı Şeria'nın güney kesimindeki Beytlahim vilayetine bağlı Beytu Cala kasabasının arazisi üzerine inşa edildi. İşgal rejimi bu yerleşim merkezini tek taraflı kararıyla Kudüs'e ilhak etti. 

Batı Şeria ve Kudüs bölgelerinde 164 yahudi yerleşim merkezi, 124 adet de oturum alanı olduğu ve buralarda toplam 700 bin yahudi yerleşimcinin ikamet ettiği tahmin ediliyor. 

Uluslararası yasalara göre bu yerleşim merkezlerinin tamamı gayri meşru sayılıyor. İşgal rejimi bu yerleşim merkezlerinin tamamını Filistinlilerin arazilerini hukuksuz yollarla gasp etmek suretiyle inşa etmiş durumda. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar