AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR MİKDAD EL KAVASİME'NİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki İslami Hareket'in Genel Başkan Yardımcısı ve Vekili Şeyh Kemal El-Hatib, işgal rejiminin idari hapis uygulamasını protesto ve özgürlüğüne kavuşmak amacıyla 83 günden beri açlık grevinde olan Mikdad El-Kavasime'yi gözetim altında tutulduğu Kaplan Hastanesi'nde ziyaret etti. El-Hatib, Kavasime'nin sağlık durumunun çok kötü olduğunu dile getirdi.  

Görüntülenme: 1191 Tarih: 11 Ekim 2021 05:36
AÇLIK GREVİNDEKİ FİLİSTİNLİ ESİR MİKDAD EL KAVASİME'NİN SAĞLIK DURUMU KÖTÜ

Kemal El-Hatib, esir Kavasime'yi Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesindeki Özgürlükler Komitesi'nden bir heyet içinde ziyaret etti. 

El-Hatib ziyaretlerinin onunla dayanışma amaçlı olduğunu vurgulayarak; "Mikdad, halkımızın kahramanlarından bir kahramandır. Onun cezaevinde veya hastanede değil yakınlarının ve ailesinin arasında olması gerekir." dedi.

El-Hatib aynı zamanda işgal rejiminin "idari hapis" uygulamasının sürekli Filistin halkının sırtına vurduğu bir kamçı olduğunu hatırlattı. 

Kemal El-Hatib, tüm Filistin halkının mensuplarını Mikdad El-Kavasime'ye ve açlık grevindeki bütün esirlere desteklerini daha da artırmaya çağırdı. Bütün dünyayı da işgal rejiminin gerek 1948 Bölgesi'ndeki, gerekse Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinlilere yönelik hak ihlallerinin önüne geçmek için müdahalede bulunmaya çağırdı. 

83 gündür açlık grevinde olan El-Kavasime'nin su almadığı ve herhangi bir tıbbi müdahaleyi de kabul etmediği, özgürlüğüne kavuşuncaya kadar bu direnişini sürdürmekte ısrarlı olduğunu bildirdiği belirtiliyor. 

Batı Şeria'nın güney kesimindeki El-Halil'den olan 24 yaşındaki Mikdad El-Kavasime, Ocak 2021'de idari tutuklu olarak işgal hapishanesine atılmıştı. Daha önce de değişik zamanlarda idari tutuklu olarak hapse konmuştu. Toplam 4 yılını bazen idari tutuklu bazen de hükümlü olarak işgal zindanlarında geçirdi. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı "idari tutuklama" uygulamasına göre bir işgal savcısı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor. On kez uzatmanın tamamlanmasından sonra serbest bırakması gerekse bile, tutuklu bir süre serbest bırakıldıktan sonra işgal güçlerinin birkaç gün içinde onu yeniden idari tutuklu olarak hapse atmaları imkanı var. Bu da işgal yargısına, bir Filistinliyi sadece belli aralıklarla ev ziyareti izni vermek suretiyle yargısız bir şekilde müebbet hapse mahkum etmesine imkan veriyor.

Halen işgal rejiminin zindanlarında "idari tutuklu" olarak tutulmalarını protesto amacıyla açlık grevinde olan altı Filistinli esir bulunuyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar