İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ARAFAT ER RECEBİ'Yİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

İşgal yönetimi Kudüs’e bağlı Beyt Hanina beldesi sakinlerinden Filistinli Arafat er-Recebi’yi evini kendi elleriyle yıkmaya zorladı. 

Görüntülenme: 1241 Tarih: 03 Ekim 2021 13:28
İŞGALCİ İSRAİL GÜÇLERİ ARAFAT ER RECEBİ'Yİ EVİNİ YIKMAYA ZORLADI

Yerel kaynaklar, Beyt Hanina beldesindeki evin sadece 50 metrekare genişliğinde olduğunu ve evde er-Recebi’nin 10 kişilik ailesinin yaşadığını bildirdi.
 

Kaynaklar ayrıca, işgal yönetiminin ev hakkında ruhsatsız inşa edildiği gerekçesiyle yıkım kararı verdiğini ifade etti.
 

Kudüs’teki işgal belediyesi, Kudüs’ün tüm mahallelerinde ve beldelerinde Filistinli ailelere ait binlerce evi ruhsatsız inşa edildiği bahanesiyle yıkmak ve ev sakinlerini göçe zorlamak istiyor.
 

Kudüslülerin işgal belediyesinden inşaat izni alma girişimlerine rağmen işgal belediyesi Filistinlilere inşaat izni vermiyor.
 

Kudüslüler, işgal belediyesi tarafından yapılacak yıkımlardan sonra yüksek miktarlarda ceza ödememek için hakkında yıkım kararı verilen evlerini kendi elleriyle yıkmak zorunda kalıyorlar.
 

Bu arada, işgal güçlerinin Kudüs’e bağlı Silvan beldesinde Filistinlileri darp ettiği bildirildi.
 

Vadi Hulve Bilgi Merkezi, işgal polisinin Silvan beldesi Vadi er-Rababe Mahallesi’nde arazilerinin Yahudileştirilmesine karşı çıkan Filistinlilere işgal belediyesi ekiplerine engel çıkardıkları gerekçesiyle saldırdığını söyledi.
 

İşgal polisinin darp ettiği Filistinlilerden Ahmed Adem Semereyn’in yaralandığı ve gözaltına alındığı, işgal belediyesi ekiplerinin de Kudüslü bir kız çocuğu darp ettiği ve çocuğun ilk tedavisinin olay yerinde yapıldığı kaydedildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar