SİYONİST İSRAİL SAVCILIĞI KAHRAMAN 6 FİLİSTİNLİ ESİR HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLADI

İşgal rejimi savcılığı, geçen ayın başlarında Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçıp özgürlüğe kavuşan ve daha sonra işgal güçlerince yeniden gözaltına alınan Filistinli altı esir ile onlara yardım ettiklerinden şüphelenilen beş esir hakkında iddianame hazırladı. 

Görüntülenme: 931 Tarih: 03 Ekim 2021 10:56
SİYONİST İSRAİL SAVCILIĞI KAHRAMAN 6 FİLİSTİNLİ ESİR HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLADI

İşgal rejimi Kanal 20 televizyonu, iddianamede esirlere yöneltilen suçlar arasında işgal polisinin esirlerin gözaltı sürelerini uzatırken öne sürdüğü güvenlikle ilgili suçların yer almadığını bildirdi.
 

Haberde, Filistinli altı esirin cezaevinden kaçmakla ve diğer beş esirin ise tünel kazarak cezaevinden kaçan esirlere yardım etmekle suçlandıkları ifade edildi.
 

Haberde ayrıca cezaevinden kaçma suçuna en fazla yedi yıl hapis cezası verilebileceği kaydedildi.
 

İşgal yönetimi, Celbu’ Cezaevi’nden kaçan altı esir ve tünel kazarak kaçma eylemine yardım edenlerle ilgili soruşturmanın Çarşamba günü tamamlandığını açıklamıştı.
 

İddianamede, esirlerin 2020 sonundan kaçtıkları güne kadar sırayla tünel kazdıkları ve kendilerine yardım eden diğer esirlerin de nöbet tutarak gardiyanlar gelirken esirleri uyardıkları belirtildi.
 

Filistinli altı esir 6 Eylül’de işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemlerine rağmen Celbu’ Cezaevi’nden kazdıkları tünel aracılığıyla kaçmayı başarmıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar