KATİL İSRAİL ASKERLERİ BUGÜN İKİ FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

Cenin ve Kudüs'te işgalci saldırganlar yine cinayet işledi. Bugün (30 Eylül Perşembe) sabahın erken saatlerinde Cenin'de bir genç işgalcilerle çatışmalarda şehit oldu. Kudüs'te de bir genç kız bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla işgalci askerler tarafından şehit edildi.  

Görüntülenme: 1180 Tarih: 30 Eylul 2021 03:32
KATİL İSRAİL ASKERLERİ BUGÜN İKİ FİLİSTİNLİYİ ŞEHİT ETTİ

Bugün sabahın erken saatlerinde İsrail işgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin şehrinin batısındaki Burkin kasabasına baskın düzenlemesi üzerine çıkan çatışmalarda bir Filistinli genç şehit olurken, iki Filistinli de yaralandı. 

Yerel kaynakların Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine verdiği bilgilere göre işgal ordusunun Musta'rabin (Arap kıyafetleriyle kendilerini kamufle eden) birliğine mensup askerleri Burkin'de, Hamas'ın aktif elemanlarından olan esir Mahmud Ez-Zer'ini'nin evini kuşattı ve aile efradından kendilerine teslim olmalarını istediler. Sonra da eve baskın düzenlediler. 

İşgalciler birkaç gün önce de bu evi kuşatmaya alarak sahibini yaralı bir şekilde tutuklamışlardı. Bu kuşatmada çıkan çatışmada işgalci askerlerden de iki kişi yaralanmıştı. 

Bugün sabah baskın düzenleyen Musta'rabin mensubu işgalci askerler Ala Nasır Zeyyud isimli gence ateş ettiler. Yakındaki Es-Sile El-Harisiyye beldesinden olan bu genç ağır bir şekilde yaralandı ve kısa bir süre sonra da yaranın tesiriyle hayatını kaybetti. 

Kaynaklar işgal güçlerinin bu gence, kuşatmaya alındığı belirtilen evin civarında sıfır noktasından ateş ettiklerine dikkat çektiler. Saldırıda iki kişi de yaralandı ve tedavi için hastaneye kaldırıldılar. 

Bugün sabah Kudüs'te de bir genç kız bıçaklama eylemi teşebbüsünde bulunduğu iddiasıyla işgalci askerler tarafından şehit edildi. İşgal güçlerinin Mescidi Aksa'ya açılan Silsile Kapısı'nda bu genç kıza saldırı düzenledikleri belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri şehit edilen kişinin 30 yaşındaki İsra Huzeymiye adında, aslen Cenin ahalisinden bir genç kız olduğunu haber verdi.

İşgalciler geçtiğimiz pazar günü de Kudüs ve Cenin'de beş kişinin şehit olmasına neden olan bir katliam gerçekleştirmişlerdi. Bu katliamda Kudüs'ün Biddu kasabasından üç kişi, Cenin'in Burkin kasabasından da iki kişi hayatını kaybetmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar