UNRWA GAZZE'DE 1O BİN AİLEYE YARDIM EDECEK

 

Görüntülenme: 1067 Tarih: 30 Eylul 2021 15:23
UNRWA GAZZE'DE 1O BİN AİLEYE YARDIM EDECEK

BM Yakın Doğudaki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) bugün (30 Eylül Perşembe) yaptığı açıklamada Gazze Şeridi'nde İsrail saldırısından zarar gören 10 bin Filistinli aileye 800 şikellik (210 euro) yardım yapılacağını duyurdu. Açıklamada ailelerin bu yardımı zorunlu ihtiyaçlarını karşılamada kullanma konusunda serbest olacakları belirtildi.

UNRWA yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'nin (AB) geçtiğimiz mayıs ayında İsrail işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısından sonra zorunlu insani yardım ve bölgenin canlandırılması amacıyla 5 milyon euro bağışta bulunma kararı aldığını belirtti. 

Açıklamada, AB yardımının aynı zamanda zarar gören evlerin restorasyonu için değerlendirileceği ve 1000 aileye şartlı kullanımlı yardım havalesi yapılacağı ifade edildi. Bu yardımlarda ihtiyaç açısından öncelikli ailelere birinci derecede yer verileceği, özellikle kadınların veya yaşlıların geçindirdiği ailelerin bir de özel ihtiyaçlara sahip fertleri bulunan ailelerin başa alınacağı vurgulandı.

AB Kriz Yönetimi Komiseri Janez Lenarcic, geçtiğimiz mart ayında başlayan gerginlikten bu yana Gazze'de insani ihtiyaçların azami düzeye çıktığını, ablukaya ek olarak koronavirüs salgını yüzünden yaşanan zorluklar sebebiyle büyük bir ihtiyaç hasıl olduğunu dile getirdi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar