AKSA İNTİFADASI 21. YILINDA

Siyonist işgalcilerin ırkçı ve fanatik görüşleriyle öne çıkan Ariel Şaron'un 28 Eylül 2000 tarihinde, kalabalık bir grupla Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesiyle patlak veren ve İkinci İntifada olarak da adlandırılan Aksa İntifadası'nın başlaması 21. yıldönümü münasebetiyle ihya ediliyor.  

Görüntülenme: 1142 Tarih: 28 Eylul 2021 16:56
AKSA İNTİFADASI 21. YILINDA

Filistin halkı o tarihten bu yana Mescidi Aksa'ya ve Kudüs'teki mukaddes mekanlarına sahip çıkma konusundaki kararlılığını bugün de sürdürmekte olduğunu ortaya koymuş durumda. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) bu münasebetle yaptığı açıklamada işgal güçlerinin Mescidi Aksa'yı kirletmeye, mukaddes mekanlarla ilgili ölçülere riayet etmemeye ve bu kutsal mabede bir oyun oynamaya kalkışmasının Filistin halkının yeni bir intifadasının yüzüne patlamasına sebep olacağı konusunda uyarıda bulundu. 

Hamas, Aksa İntifadası'nın başlamasının 21. yıldönümü münasebetiyle bugün (28 Eylül Salı) yayınladığı bildiride Aksa İntifadası'nın siyonist canavar Şaron'un, Oslo Anlaşması'nı kendine dayanak edinen oyununu boşa çıkarmayı başardığını, Filistin halkının bu olayla birlikte bütün kesimleriyle işgalciye, onun bütün askerlerine ve gaspçılarına başkaldırarak kararlılığını ortaya koyduğunu vurguladı. 

Hamas, işgal rejiminin ateşle oynamaya devam ettiğini hatırlatarak Filistin halkının Mescidi Aksa'ya ve kutsal mekanlarına sahip çıkma konusunda aynı yerde durduğunu, işgalciye fırsat vermeyeceğini vurguladı. 

Bu arada Filistin Esirler Araştırma Merkezi tarafından Aksa İntifadası'nın patlak vermesinin 21. yıldönümü münasebetiyle yayınlanan raporda, işgal rejiminin söz konusu intifadanın başladığı tarihten bu yana 130 bin Filistinliyi tutukladığı, bunlardan 2364 kişinin bayan, 18500 kişinin ise çocuk olduğu dile getirildi. 

28 Eylül 2000 tarihinde işgalci siyonist liderlerden Ariel Şaron'un kalabalık bir grupla, işgalci askerlerin himayesinde Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemesi üzerine Filistinliler karşı çıkmış ve bunun üzerine yıllar süren Aksa İntifadası patlak vermişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar