İSLAM ALİMLERİNDEN MESCİDİ AKSA BİLDİRİSİ

 

Görüntülenme: 1134 Tarih: 29 Eylul 2021 07:15
İSLAM ALİMLERİNDEN MESCİDİ AKSA BİLDİRİSİ

Onlarca Müslüman alim siyonistlerin Mescidi Aksa'ya yönelik ihlallerini ve burayı zaman ya da mekan yönünden paylaştırmayı amaçlayan planlarını kınadı ve Filistinli esirler davasının merkezi bir dava olduğunu vurgulayarak esirlere yardımın, onları özgürlüklerine kavuşturmanın zorunlu olduğunu dile getirdi. 

Bu konudaki açıklama, ilim adamlarının internet üzerinden gerçekleştirdikleri "İsra Mekanı ve Esirler İçin Alimler Buluşması (Multeka'l-Ulema li Ecli'l-Esra ve'l-Mesra)" başlıklı toplantının dün (28 Eylül Salı) akşam saatlerinde yayınlanan kapanış bildirisinde yapıldı. 

Bildiride, Mescidi Aksa'nın esirlerin en eskilerinden olduğuna vurgu yapılarak bu kutsal mekanın hâlâ esaret altında tutulduğu ve çeşitli şekillerde kirletildiği, haksızlığa uğratıldığı, İslam ümmetinin özgürlüğe kavuşturması gereken ilk esirin de Mescidi Aksa olduğu vurgulandı. 

Bildiride Mescidi Aksa'nın, siyonist işgalciler tarafından maruz bırakıldığı tüm ihlallere ve haksızlıklara, bu mabedin zaman veya mekan yönünden paylaştırılmasını amaçlayan tüm planlara karşı durulması istendi. 

Bildiride, Mescidi Aksa'nın bütün birimleriyle, duvarlarıyla gerek yerin üstünde ve gerekse altında ona ait olan her şeyin tamamen İslam'a ait olduğu Müslüman olmayanların onun bir zerresinde bile haklarının olmadığı, bu durumun kıyamete kadar da hiç değişmeyeceği vurgulandı. 

Alimler İslam ümmetinden de Mescidi Aksa'nın bekçiliğini yapan murabıt kadın ve erkeklere destek olmasını isteyerek onların mızrağın ucunda durduklarına dikkat çekti. 

Bildiride İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) da çağrı yapılarak, Mescidi Aksa davasını önceliklerinin birinci sırasına koyması istendi. 

Alimler, işgal zindanlarındaki tüm esirleri ve özellikle de Özgürlük Tüneli'ni kullanarak çıkmayı başaran altı esiri selamladığını belirterek, bu eylemin önemli bir zafer olduğu vurgulandı. 

İşgal rejiminin esirlere yönelik insanlık dışı uygulamalarını kınayan alimler bu zulümlerin kahraman esirlerin kararlılıklarını kıramayacağını vurguladı. Bu arada işgal rejiminin esirlere yönelik baskıcı uygulamalarının durdurulması için harekete geçilmesi istendi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar