ŞEHİT ÜSAME CENİN'DE HAKK'A UĞURLANDI

Cenin’in batısındaki Burgin beldesinde bu sabah erken saatlerde işgal güçleriyle çatışmaya girerek şehit olan 22 yaşındaki Üsame Yasir Subh, çok sayıda kişinin katıldığı kalabalık cenaze töreniyle toprağa verildi. 

Görüntülenme: 919 Tarih: 27 Eylul 2021 20:37
ŞEHİT ÜSAME CENİN'DE HAKK'A UĞURLANDI

Şehit gencin naaşı Cenin Devlet Hastanesi’nden alınarak Cenin kenti ve Cenin Mülteci Kampı caddelerinde dolaştırıldıktan sonra Burgin beldesine götürüldü.
 

Ailesinin son bir kez daha bakıp veda etmesinin ardından Subh, belde mezarlığında toprağa verildi.
 

Cenaze törenine katılanlar işgal güçlerinden intikam alınmasını, direniş yolunun sürdürülmesini ve Batı Şeria’da direnişin elinin serbest bırakılmasını isteyen, işgalcilerin cinayetlerine karşı koymanın tek yolunun direniş olduğunu ifade eden sloganlar attı.
 

Cenaze töreni sırasında Cenin kentinde dükkanlar kepenk kapatırken Burgin beldesinde de şehide saygı için genel grev yapıldı.
 

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Burgin beldesinde bir evi kuşatması sonucu işgal askerleriyle Filistinli direnişçiler arasında çatışma yaşandı.
 

İşgal güçleriyle Filistinli direnişçilerin karşılıklı ateş açması sonucu ağır yaralı olarak gözaltına alınan Üsame Subh’un kısa süre sonra şehit olduğu, çatışmada işgal ordusundan bir subayın ve bir askerin de ağır yaralandığı kaydedildi.
 

İşgal ordusunun bu sabah erken saatlerde Batı Şeria’da düzenlediği baskınlar sırasında yaşanan çatışmalarda beş Filistinli şehit oldu.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar