BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Batı Şeria ve Kudüs’te gerçekleştirdiği baskınlar sırasında yaşanan çatışmalarda dört Filistinli şehit oldu. 

Görüntülenme: 1256 Tarih: 26 Eylul 2021 21:53
BATI ŞERİA VE KUDÜS'TE 4 FİLİSTİNLİ ŞEHİT OLDU

İşgal rejimi medyası, işgal ordusunun ve özel kuvvetlerin dün gece ve bu sabah erken saatlerde Hamas üyelerine yönelik operasyonlar sırasında Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda dört Filistinliyi “etkisiz hale getirdiğini” bildirdi.
 

Konuyla ilgili yayınlanan haberlerde ayrıca bu sabah erken saatlerde yaşanan çatışmalarda iki işgal askerinin de ağır yaralandığı belirtildi.
 

İşgal güçlerinin Kudüs’ün kuzeybatısındaki Beyt Annan beldesine bağlı Ayn Aceb bölgesinde bu sabah erken saatlerde yaşanan çatışmada Filistinli iki genci şehit ettiği ve üç genci de gözaltına aldığı ifade edildi.
 

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin beldenin kenar mahallelerinde terk edilmiş bir kulübeyi kuşattığını, karşılıklı ateş seslerinin ardından iki patlama sesinin duyulduğunu bildirdi.
 

İşgal güçlerinin üç genci gözaltına aldığının görüldüğü, insansız hava araçlarının bölge üzerinde uçtuğu ve Filistinlilerin bölgeye yaklaşmalarına izin verilmediği kaydedildi.
 

Cenin’de de Cenin Valisi iki kişinin şehit olduğunu ve 8 kişinin de yaralandığını, şehitlerden birinin gerçek mermiyle başından vurulan Üsame Subh olduğunu açıkladı.
 

İşgal güçlerinin Cenin’in batısındaki Burgin beldesinde Muhammed Zer’ini isimli Filistinlinin evini saatlerce kuşatma altında tuttuktan sonra kimliği henüz öğrenilemeyen bir yaralıyı gözaltına aldığı belirtildi.
 

Yerel kaynaklar, gözaltına alınan yaralı Filistinlinin Kudüs yakınlarındaki Bedu beldesi sakinlerinden Ahmed Zehran olduğunu ve işgal güçleriyle girdiği çatışmada ağır yaralanarak şehit olduğunu söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar