AHMED BAHR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Filistin Parlamentosu Başkan Yardımcısı Ahmed Bahr, zor koşullara rağmen Avrupa Filistinlileri 19’uncu Kongresi’nin toplanmasına övgüde bulunarak, Avrupa’da yaşayan Filistinlilerin gösterdikleri çabalara büyük ümit bağladıklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1323 Tarih: 26 Eylul 2021 13:26
AHMED BAHR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da düzenlenen Avrupa Filistinlileri 19’uncu Kongresi’nin dünkü açılış oturumunda konuşan Bahr, tüm dünyanın içinde bulunduğu koşullara rağmen kongrenin toplanmasının Filistin’in vicdanlarda var olmaya devam ettiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.
 

Filistin davasının ve Filistin’in incisi Kudüs’ün çok büyük tehlikelerle karşı karşıya olduğuna işaret eden Bahr, Filistinli mültecilerin vatanlarına dönüş haklarının ellerinden alınmaya çalışıldığına dikkat çekti.
 

Filistinli mülteciler konusunun uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı bir şekilde yapılan “Yüzyılın Anlaşması” gibi kirli pazarlıklarla hedef alındığını belirten Bahr, Filistinli mültecilerin ferdi veya toplu halde topraklarına dönme haklarının kutsal bir hak olduğunu dile getirdi.
 

Bahr, konuşmasında Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçmayı başaran Filistinli altı esire övgüde bulundu ve esirlerin Filistinlilerin iradesinin imkansızı başarabileceğini tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar