ON BİNLER MESCİDİ AKSA'YA KOŞTU

Filistin halkı Mescidi Aksa'ya sahip çıkma konusundaki kararlılığını ortaya koymak için, işgal yönetiminin bütün engellemelerine rağmen bugün Cuma namazlarını eda etmek için bu kutsal mabede toplanmaya çalıştı. Böylece Cuma namazında bu kutsal mabette en az 45 bin kişi toplandı.  

Görüntülenme: 1193 Tarih: 25 Eylul 2021 20:36
ON BİNLER MESCİDİ AKSA'YA KOŞTU

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçleri bugün Cuma namazına çok büyük kalabalık toplanmasını engellemek için Mescidi Aksa etrafında emniyet tedbirlerini artırdı, aramaları yoğunlaştırdılar. Ancak Filistin halkı bütün engelleri aşarak bu kutsal mabede ulaşmaya çalıştı ve tüm engellere rağmen bu caminin hareminde yine büyük bir kalabalık toplandı. 

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, 45 bin kişinin Cuma namazını Mescidi Aksa'nın sahası içinde kıldığını duyurdu. 

Mescidi Aksa'ya çıkan caddeleri ve Eski Kudüs'ün giriş kapılarını kontrol altına alan işgal güçleri ise geçmek isteyen bütün gençlerin kimliklerini tek tek kontrol etti.

Bugün sabah namazında da Ribatu'l-Hamail adı verilen bir buluşma çağrısıyla, Kudüslüler aileler halinde Mescidi Aksa'ya akın etmiş ve yine büyük bir kalabalık toplanmıştı. 

Yahudi yerleşimciler son günlerde yahudilerin dini bayramlarını bahane ederek, işgal güçlerinin himayesi altında Mescidi Aksa'ya baskınlar düzenliyorlardı. İşgal güçleri yahudilerin girişlerini kolaylaştırmak için Mescidi Aksa'ya çıkan caddelerin bazılarını Filistinlilere tamamen kapatmıştı. 

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar