1948 TOPRAKLARINDA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

 

Görüntülenme: 1267 Tarih: 25 Eylul 2021 11:01
1948 TOPRAKLARINDA 2 FİLİSTİNLİ ŞEHİT EDİLDİ

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş topraklarında, Filistinlilere yönelik "faili meçhul" cinayetler sürüyor. Son olarak Nasıra ve Nakab'da farklı saatlerde işlenen cinayetlerde iki Filistinli hayatını kaybetti. Diğer yandan yine 1948'de işgal edilmiş bölgede yer alan Ummu'l-Fahm ve Kefer Kasım şehirlerinde gerçekleştirilen iki ayrı saldırıda da bazı Filistinlilerin muhtelif şekillerde yaralandıkları haber verildi. 

Nakab bölgesindeki Şakibu's-Selam ahalisinden olan 30 yaşındaki Ahmed İbrahim El-Cercavi adlı bir genç yine Nakab bölgesi içinde kalan Bi'ru's-Seba' şehrinde gerçekleştirilen bir saldırıyla hayatını kaybetti. Onunla birlikte bulunan bir genç de orta derecede olduğu belirtilen bir şekilde yaralandı. Bu ikisinin belirtilen şehrin Eski Kasaba adı verilen kısmında Eracil kahvesinde oturdukları sırada saldırıya uğradıkları bildirildi. 

Saldırıdan sonra her ikisi de hızla Soroka Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak yapılan müdahaleler Ahmed İbrahim'in hayatını kurtaramadı ve vefat ettiği haber verildi. 

1948 bölgesinde ikamet eden Filistinlilere yönelik bir başka cinayet de Nasıra şehrinde gerçekleştirildi. Burada da 55 yaşındaki Naim Suri uğradığı saldırı sonucu aldığı yaranın tesiriyle hayatını kaybetti. 

Kefer Kasım'da ise bir genç Es-Sultani Caddesi'nde bulunduğu sırada uğradığı saldırı sonucu ağır yaralandı. 

Ummu'l-Fahm şehrinde ise üç kişi uğradıkları saldırı sonucu yaralandı. Bu kişilerin karı koca ve 6 yaşında bir çocuk olduğu ve bir arabada bulundukları esnada saldırıya maruz kaldıkları belirtildi. 

Siyonist işgal rejimi 1948'de işgal edilmiş bölgede ikamet eden Filistinlilere yönelik olarak planlı bir şekilde gerçekleştirilen bu saldırıların ve cinayetlerin üzerine gitmediği için siyonist terör örgütlerini cesaretlendiriyor ve saldırıların daha da artmasının önünü açıyor. 

Son iki cinayetle birlikte bu yılın başından beri 1948'de işgal edilmiş bölgedeki Filistinlilerden şehit edilenlerin sayısının 81'e çıktığı bunlardan 12'sinin kadın olduğu, bu sayının Kudüs'te ve Golan Tepeleri'nde öldürülenleri kapsamadığı belirtildi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar