GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ BATI ŞERİA'DA

 

Görüntülenme: 988 Tarih: 16 Eylul 2021 00:26
GECE ŞAŞIRTMASI EYLEMLERİ BATI ŞERİA'DA

Daha önce Gazze sınırlarında gerçekleştirilen gece şaşırtması eylemleri şimdi Batı Şeria bölgesine taşınmış durumda. Batı Şeria'nın kuzey kesiminde yer alan Cenin'in kuzeydoğusundaki El-Celeme kontrol noktasında birkaç geceden beri Filistinli gençler tarafından eylemler düzenleniyor ve bu yüzden işgalcilerle gençler arasında çatışmalar meydana geliyor. 

Dün (15 Eylül Çarşamba) gece de işgal güçlerinin bölgedeki askeri faaliyetlerini ve arama çalışmalarını yoğunlaştırmasına tepki gösteren gençler El-Celeme askeri kontrol noktasında gece şaşırtması eylemleri düzenleyerek işgal güçleriyle karşı karşıya geldiler. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Celbu' Hapishanesi'nden kaçtıktan sonra işgalciler tarafından tekrar ele geçirilen dört esire destek amacıyla yürüyüşe çıkan gençlerle işgalci askerler arasında çatışma oldu. 

Gençler işgalci askerlerin üzerine molotof kokteylleri ve muhtelif patlayıcılar attı ve araba lastikleri yaktılar. Gençler bu eylemlerini "gece şaşırtması eylemleri" olarak isimlendirdiler. 

Bu arada işgal güçlerinin, cezaevinden kaçan ve henüz bulunamamış olan iki esiri yakalamak amacıyla bölgede arama çalışmalarını çok yoğun bir şekilde sürdürdüğü belirtildi. Bu çalışmalar ve konan engeller yüzünde işleri 1948'de işgal edilmiş bölgede bulunan işçiler bu bölgeye geçemedi. 

Siyonist işgal rejiminin, altı esirin cezaevinden kaçması sonrasında esirlere yönelik baskı ve şiddet uygulamalarını artırması ve yeniden yakalanan dört esire de korkunç şekilde işkence etmesi sebebiyle Batı Şeria ve Kudüs'te günlerden beri büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Filistin halkı esirlere destek amacıyla muhtelif eylemler ve gösteriler düzenliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar