İŞGALCİ İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİ'Nİ MÜSLÜMANLARA KAPATTI

 

Görüntülenme: 1167 Tarih: 15 Eylul 2021 12:29
İŞGALCİ İSRAİL HZ İBRAHİM CAMİİ'Nİ MÜSLÜMANLARA KAPATTI

Siyonist işgal yönetimi bugün yahudiler için büyük önem arz ettiği düşünülen Yom Kippur (Keffaret Günü) bayramının başlangıcı olması sebebiyle Batı Şeria'nın güney kesiminde yer alan El-Halil şehrindeki Hz. İbrahim Camisi'ni tümüyle yahudilere tahsis etmek amacıyla Müslümanlara kapattı. 

İşgalci askerlerin bugün Hz. İbrahim Camisi'ne ayakkabılarıyla girdikleri, içeride namaz kılan Müslümanları zorla dışarı çıkardıkları ve vakıf yetkililerinden de yahudi bayramı münasebetiyle kapatılacağını söyleyerek caminin bütün anahtarlarını istedikleri belirtildi. 

İşgal güçlerinin baskın esnasında, camide namaz kılanları dışarı çıkarmak için şiddete başvurdukları gibi Vakıflar Müdürlüğü Şoförü Mecdi Salah ile cami görevlilerinden Raid Misvedde'yi darp ettikleri ve zorla dışarı çıkardıkları belirtildi. 

Yahudilerin bugün Yom Kippur bayramına girecekleri için Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Dairesi dün bir açıklama yaparak yahudi bayramlarının Müslümanların camilerinde kutlanmasının sakıncalı olacağı konusunda uyarıda bulunmuş, özellikle Mescidi Aksa'ya yönelik baskın ihtimallerine karşı tedbirli olunmasını istemişti. 

Yahudiler, İbrani takvimine göre yılbaşından bir hafta sonra kutlanan ve iki gün süren Yom Kippur'da tevbe edip Tanrıdan af dilemeleri durumunda bütün günahlarının bağışlanacağına inanıyor. Kendileri için büyük keffaret ve bağışlanma günü olduğuna inandıkları bayramı kendilerinden olmayanlara zulüm ve işkencenin de gerekçesi olarak kullanabiliyorlar. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar