ABDULBARİ ATVAN FİLİSTİNLİ ESİRLERİN YAKALANIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Abdel Bari Atvan, dört Filistinli mahkumun yeniden tutuklandığı haberi ile ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: ‘Bu olayda üzülecek bir durum yok, aksine bu bir onurdur ve bu kahramanlar tarihe büyük bir zafer kaydetmiştir.’ 

Görüntülenme: 945 Tarih: 12 Eylul 2021 08:47
ABDULBARİ ATVAN FİLİSTİNLİ ESİRLERİN YAKALANIŞINI DEĞERLENDİRDİ

Arap Dünyasının tanımış analistlerinden olan ve Rey el-Yevm Gazetesi Baş Editörü Abdel Bari Atvan, geçen hafta İsrail hapishanesinden kaçan dört Filistinli mahkumun yeniden tutuklanması ile ilgili kaleme aldığı yazısında şu ifadelerde bulundu: ‘Büyük bir cesaret ve dikkatle tarihe geçecek kadar büyük bir kaçış operasyonuyla bir İsrail hapishanesinden firar etmeyi başaran altı kahraman mahkûmdan dördünün tutuklandığı haberini takip ediyorum. Bu operasyon, dünyanın en uzmanlaşmış ve deneyimli güvenlik kurumu olduğunu iddia eden işgalci Siyonist rejime karşı beyin savaşında Filistinli mahkumlar için büyük bir zaferdi.

 

İşgal altındaki Filistin, 27.009 kilometrekareden daha küçük bir alana ve ormanların veya engebeli dağların olmadığı nüfusla dolu bir araziye sahip küçük bir ülkedir. Bu ülke, uzun bir katliam, işkence ve baskı geçmişine sahip ırkçı bir düşman tarafından işgal ediliyor, ancak Filistin'de çok sayıda mücahit erkek ve kadın var. Bu nedenlerle altı Filistinli kahramanın casus ve paralı askerlerle dolu bu topraklarda uzun süre saklanmaları zordur. Elbette bu paralı askerler işgalci rejimin güvenlik güçleri değil bunlar, kutsal amaçları işgalci rejime ve Siyonist yerleşimcilere destek olmak, onların güvenlik ve refahlarını korumak olan Filistin Yönetiminin koordinasyon unsurlarıdır.

İşgalci Siyonist rejim güçleri 261 kontrol noktası kurdu ve güçleri arasında olağanüstü hal ilan etti ve bu rejimin itibarına verilen büyük yenilgiyi ve acı psikolojik travmayı en kısa sürede ve en az hasarla telafi etmek ve bu altı kahramanın sınırı geçememesi ve komşu ülkelerde güvenli bir yere gidememesi için casuslar tuttu.

Elbette, bu kahramanların mucizevi ve eşi benzeri görülmemiş bu kaçışlarının ardından beş günlük özgürlüklerinden sonra yeniden tutuklanmalarının, cani Siyonist rejime karşı direnişin kalesi olan hepimiz için acı bir şok olduğunu kabul ediyoruz. Ancak bu kaçış harekâtı, uzun bir savaşta şerefli bir muharebeydi ve bunu tüm dünyanın desteklediği düşman için daha acı verici olacak olan başka kahramanca muharebeler ve harekâtlar ve belki de daha büyükleri takip edecektir. Bu düşman, topraklarını ve kutsal alanlarını özgürleştirme nihai hedeflerinden geri adım atmayacak insanların eliyle yenilgi yaşayacak ve çöküşü başlayacaktır.

Bu 6 Filistinli kahraman, cezaevlerinde en son casusluk ve dinleme cihazlarıyla donatılmış dünyanın en gelişmiş güvenlik servisine karşı büyük bir zafer elde etmeyi başardı. Onlar, bu kibirli düşmanı yendiler ve ona ölümcül bir darbe indirdiler ve bu kahramanları yetiştiren büyük millet için bu yeterlidir.

Gerçek şu ki bu mahkumların görevi tam olarak tamamlandı ve diğer konular ayrıntı sayılmaktadır. Bu kahramanlar şehadet talebeleri ve direniş erleridir ve cezaevine ve hücrelerine dönüşleri bizler için büyük bir onur ve hem cezaevi içinde hem de cezaevi dışındaki yoldaşları ve nesiller boyu direniş için güzel bir örnektir.

Onlar ulusal ideallerini, ilkelerini ve istikrarını, bazılarının Siyonist düşmanla uzlaşma ve normalleşme yaşadığı günlerinde bölgesel ve uluslararası dikkatin ön saflarına geri döndürmeyi başardılar.

Bu kahramanların işgalci rejim ve bu rejimin servisleri tarafından yeniden tutuklanmasından bahsetmek üzücü değildir; Aksine bu bir onurudur ve bu kahramanların milletlerine ve gelecek nesillere hediye ettikleri bu büyük zaferi kutlamalıyız.’

rasthaber

Yorumlar