İŞGALCİ İSRAİL CELBU HAPİSHANESİNİ BOŞALTIYOR

Siyonistlere ait haber kaynaklarının verdiği bilgilere göre işgal yönetimi, sabahleyin altı esirin tünel kazarak kaçtığı Celbu' Hapishanesi'ni boşaltma ve buradaki esirleri başka hapishanelere nakletme faaliyetlerini başlattı.  

Görüntülenme: 930 Tarih: 06 Eylul 2021 07:05
İŞGALCİ İSRAİL CELBU HAPİSHANESİNİ BOŞALTIYOR

Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinin kuzey kesiminde yer alan bu hapishanede 400 esir bulunduğu haber verildi. 

Siyonistlere ait 0404 sitesinin yayınladığı haberlere göre işgal rejiminin güvenlik mekanizması bu cezaevinde başka tünellerin de kazılmış olabileceği ve kalan esirlerin buralardan kaçmaya kalkabileceği endişesiyle buradaki esirleri başka cezaevlerine nakletme kararı aldı. 

Konuyla ilgili haberlerde, cezaevini boşalttıktan sonra işgal ordusuna bağlı mühendislik biriminin başka tüneller olup olmadığını araştıracağı ve bu arada tünellerden kaçma ihtimaline karşı cezaevi çevresindeki güvenlik tedbirlerinin de azami düzeyde artırıldığı vurgulandı. 

Siyonist işgal yönetiminin cezaevleri idaresi bugün sabah yaptığı açıklamada Celbu' Hapishanesi'nde tutulan altı esirin, tünel kazarak sabah yerel saatle, 04.00 sıralarında kaçtıklarının tespit edildiğini duyurmuştu. Esirlerin kaçtıklarının anlaşılmasından sonra işgal rejimi bölgede, helikopterlerden de yararlanarak geniş çaplı bir arama çalışması başlattı. Esirlerin Ürdün tarafına kaçmalarının engellenmesi için Ürdün sınırındaki işgalci askeri güçleri de takviye edilmişti. 

Kaçan altı esirden beşinin İslami Cihad Hareketi'ne, birinin ise Fetih hareketinin askeri kanadı durumundaki Aksa Şehitleri Tugayları'na mensup olduğu belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar