SİYONİST MAHKEME DOĞUMU YAKLAŞAN FİLİSTİNLİ KADIN ESİRİN TAHLİYE TALEBİNİ REDDETTİ

Hamileliğinin dokuzuncu ayına girmiş olan ve önümüzdeki günlerde doğum yapması beklenen Enhar Ed-Dik isimli Filistinli bayan esirin, güven içinde doğum yapabilmesi için özgürleştirilmesi talebiyle işgal mahkemesine yapılan başvuru mahkeme tarafından reddedildi.  

Görüntülenme: 1342 Tarih: 31 Ağustos 2021 06:40
SİYONİST MAHKEME DOĞUMU YAKLAŞAN FİLİSTİNLİ KADIN ESİRİN TAHLİYE TALEBİNİ REDDETTİ

Ed-Dik'in ailesi, kızlarının çok acı çektiğini dile getirdi ve işgal rejiminin zindanlarında ve sezaryenle doğum yapmak zorunda kalacağı için büyük bir korku ve endişe içinde olduğuna dikkat çekti. 

Filistin'deki insan hakları kuruluşları hamile esirin özgürleştirilmesi için işgal rejimine baskı yapılması çağrısında bulundu. Ayrıca uluslararası boyutta da bu esirin özgürleştirilmesi için kampanyalar başlatıldı. Ancak işgal rejimi mahkemesi bütün çağrılara kulak tıkayarak, zalimce tutumundaki ısrarını devam ettirdi ve Enhar Ed-Dik'in serbest bırakılması için yapılan müracaatı reddetti. 

Enhar Ed-Dik bir süre önce ailesine gönderdiği mektupta çok büyük acılar çektiğini ve işgal zindanlarında sezaryenle doğum yapmak zorunda kalacağından dolayı da büyük bir korku ve endişe içinde olduğunu dile getirmişti. Bayan esir mektubunda işgalcilerin zindanda kendilerine çok kaba davrandıklarını, çok çirkin muamelelerde bulunduklarını, bayan esirlerin zindana girdikleri andan itibaren işkencelere, kabalıklara, hakaretlere ve küfürlere maruz kaldıklarını dile getirmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar