FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile işgal rejiminin ordusundan sorumlu bakan Benny Gantz arasında görüşme yapılmasının tehlikeli bir gelişme olduğunu ve Filistinlilerin akan kanlarının Filistin Yönetimi tarafından basite alınması anlamına geldiğini vurguladı.  

Görüntülenme: 1073 Tarih: 30 Ağustos 2021 04:37
FİLİSTİN DİRENİŞ HAREKETLERİNDEN MAHMUD ABBAS'A TEPKİ

Hamas'ın yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri twitter hesabı üzerinden yayınladığı mesajında, bu buluşmanın işgal yönetimiyle Filistin Yönetimi arasında güvenlik işbirliğinin kapasitesinin genişletilmesi anlamına geleceğini ve bu konuda Filistin Yönetimi'nin işgal rejimiyle ilişkilerinin hatırı için Filistinlilerin çıkarlarına arkasını dönmesi anlamına geleceğini dile getirdi. 

Bu arada İslami Cihad Hareketi de yaptığı açıklamada Mahmud Abbas'ın Gantz ile görüşme yapmasının Filistin halkını arkadan hançerlemesi anlamına geldiğine dikkat çekti. 

İslami Cihad'ın sözcüsü Tarık Selmi yaptığı açıklamada; "Filistin Yönetimi ve Başkanı, ulusal uzlaşmaya arkalarını dönmüş durumda. Ulusal diyaloğun başlaması için işgal rejiminin işine yarayacak şartlar ileri sürüyorlar. Öte yanda da düşmanın komutanlarıyla bir araya gelmek için yarışıyorlar. Onların, suçsuz insanların kanlarıyla kirlenmiş ellerinin üzerine ellerini koyuyorlar. Filistin halkının düşmanıyla Filistin Yönetimi arasında güvenlikle ilgili ve siyasi ilişkileri güçlendiriyorlar." dedi.

Selmi, Gantz'ın emriyle şehit edilen Filistinli çocukların kanları kurumadan böyle bir görüşmenin yapıldığına dikkat çekti. 

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın işgal rejiminin Savunma Bakanı Benny Gantz'la dün akşam görüşme yaptığı açıklanmıştı. 

İşgal rejiminin Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada  Abbas ile Gantz arasındaki görüşmede güvenlik, politika, sivil ilişkiler ve ekonomiyle ilgili muhtelif konuların ele alındığı ve ikisinin, gündeme getirilen muhtelif konular üzerinde irtibatı sürdürmek üzere anlaştıkları iddia edildi. 

İsrail medyasının yayınladığı haberlerde görüşmenin iki buçuk saat sürdüğü, bu süre içinde Abbas ile Gantz'ın özel görüşme yaptığı ve bunun içeriğinin açıklanmadığı belirtildi. Görüşme, Filistin Yönetimi'nin Sivil İşler Bakanı Hüseyin Eş-Şeyh tarafından yayınlanan twitter mesajında da kamuoyuna duyuruldu. Eş-Şeyh, Abbas'ın yanında Filistin tarafından görüşmeye katılanlar arasında yer almıştı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar