YEMEN'DE İÇME SUYU KRİZİ

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Yemen halkının yaklaşık yarısının savaş nedeniyle içme suyu ve sağlık hizmetlerinden yoksun olduğunu bildirdi. 

Görüntülenme: 1399 Tarih: 30 Ağustos 2021 16:43
YEMEN'DE İÇME SUYU KRİZİ

Dün El'Meyadin TV kanalının verdiği habere göre, Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Yemen'deki temsilci ofisinde ülkenin dünyanın en kötü insani krizinden muzdarip olduğunu ve yaklaşık 15 buçuk milyon insanın sağlıklı su ve sağlık hizmetlerinden mahrum olduğunu duyurdu. Rapora göre, Birleşmiş Milletler geçen yıl 2 milyondan fazla Yemenliye su ve sağlık hizmeti sağladı.

Bu arada Yemen İnsani İşler Yüksek Konseyi sözcüsü Talat el'Şercebi, dün yaptığı açıklamada, Yemen halkının BM açıklamalarında ve raporlarında "sayılardan" daha fazla olmadığını söyleyerek, BM'nin  sadece Yemen'deki krizi yönettiğini ve temel bir çözüm aramadığını bildirdi. 

Yemen İnsani İşler Yüksek Konseyi sözcüsü, eğer BM krizi çözecekse, Yemen'de yaşananların Yemen içi çatışma değil, uluslararası bir çatışma olduğunu anlaması gerektiğini vurguladı.

El'Şercebi, yeni BM elçisinin tüm bunların farkında olduğunu ve BM'nin bir çözüm bulmadaki ciddiyetini kanıtlama fırsatına sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

parstoday

Yorumlar