GAZZE'DE YARALANAN KOMADAKİ SİYONİST ASKER ÖLDÜ

 

Görüntülenme: 1158 Tarih: 30 Ağustos 2021 10:37
GAZZE'DE YARALANAN KOMADAKİ SİYONİST ASKER ÖLDÜ

9 gün önce yani 21 Ağustos Cumartesi günü, Filistinlilerin hem Mescidi Aksa'nın yakılmasının 52. yıldönümü münasebetiyle hem de siyonist işgal rejiminin Gazze'ye uyguladığı insanlık dışı ablukayı protesto amacıyla düzenlenen gösteriye işgal güçlerinin müdahalesi esnasında ağır yaralanan işgalci askerin bugün (30 Ağustos Pazartesi) ikindi saatlerinde hayatını kaybettiği duyuruldu. 

Siyonistlere ait Kanal 13 tv'nin yayınladığı habere göre, işgal ordusunun Musta'rabin adı verilen birliğinden olan keskin nişancı Barael Şamueli 9 gün önce aldığı yaranın tesiriyle tedavi gördüğü hastanede bugün öğleden sonra hayatını kaybetti. Musta'rabin işgal ordusu içinde, Filistinlilerin kıyafetlerini giyerek kendilerini kamufle eden, Arapçayı da iyi konuşan, bu şekilde Filistinlilerin arasına sızarak onları öldürmeye veya kaçırmaya çalışan askerlerden oluşan özel birliğe deniyor. 

Adı geçen asker de, 21 Ağustos'ta Gazze'nin doğusunda, sınır çitlerine yakın dönüş kampında Filistinlilerin düzenlediği gösteriye işgal güçlerinin müdahalede bulunması esnasında bir Filistinli genç tarafından, sınır noktasında, çok yakın mesafeden atılan mermilerle yaralanmıştı. Siyonist medyanın yayınladığı haberlerde Filistinli gencin attığı mermilerden birinin askerin kafasına isabet ettiği ve durumunun çok kritik olduğu dile getirilmişti. 

Söz konusu gösterilere işgalci saldırganların müdahalesi sonucu Filistinlilerden de 10'u çocuk, 2'si ağır olmak üzere 41 kişi yaralanmıştı. Filistinli yaralılardan 32 yaşındaki Usame Halid Da'ic ile 12 yaşındaki Ömer Hasan Ebu'n-Nil daha sonra hayatını kaybetmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar