HAMİLE FİLİSTİNLİ KADIN ESİRİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Hamileliğinin dokuzuncu ayına gelmiş olan ve işgal zindanlarında doğum yapmak zorunda kalacağından dolayı ciddi korkular taşıdığını geçtiğimiz günlerde ailesine ulaştırdığı mektupta dile getiren esir kadının özgürleştirilmesi isteğiyle ve ailesine destek amacıyla ulusal ve İslamî kurumlar tarafından bir yürüyüş düzenlendi.  

Görüntülenme: 994 Tarih: 28 Ağustos 2021 07:16
HAMİLE FİLİSTİNLİ KADIN ESİRİN SERBEST BIRAKILMASI İÇİN YÜRÜYÜŞ DÜZENLENDİ

Verilen bilgilere göre hamile esir Enhar Ed-Dik'in serbest bırakılmasını isteyen söz konusu sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yürüyüş, esir hamile kadının ailesinin evinin bulunduğu, Batı Şeria'daki Ramallah vilayetinin kazası olan Kefer Na'me kasabasında düzenlendi. 

Yürüyüş Kefer Na'me kasabası camilerinin önünden başladı, esir hamile kadının özgürleştirilmesini isteyen sloganlar atılarak caddelerde devam etti. Esir hamile kadının ailesinin evinin önünde de aileye destek amacıyla bir gösteri düzenlendi. Yürüyüşe katılanlar bütün esirlerin davasına olan desteklerini de dile getirdiler. 

Bu arada sosyal medya sitelerinde de esir hamile kadının özgürleştirilmesi için işgal rejimine baskı yapılması talebiyle bir kampanya başlatıldı. 

Siyonist işgal rejiminin Damon Cezaevi'nde tutulan ve hamileliğinin dokuzuncu ayına ulaşmış olan Filistinli kadın esir Enhar Ed-Dik'in demir parmaklıkların arkasından gönderdiği, vicdanlara hitap eden yürek yakıcı mektup geçtiğimiz günlerde ailesi tarafından kamuoyunun dikkatine sunulmuştu. 

Mektupta kadın esir çektiği acıları ve işgal rejiminin cezaevinde doğum yapmak zorunda kalmaktan kaynaklanan korku ve endişesini dile getiriyordu. 

Bayan esir, bedenen çektiği acı ve sızılara ek olarak kalbinin taşıdığı korku ve endişeleri kelimelere dökmesinin mümkün olmadığına dikkat çekiyordu. 

Sadece sezaryen doğumun bile korkusunun ne olduğunu hatırlatan bayan esir kendisinin hapishane şartlarında, her türlü ilgiden yoksun bir şekilde, kaba muamelelerle sezaryen doğum yapmasının nasıl bir şey olduğunu tasavvur etmenin bile imkansız olduğuna, ama bunu yaşamak zorunda kalacağına işaret ediyordu. 

Esir kadın aynı zamanda işgal güçlerinin Filistinli kadın esirlere yönelik çirkin ve vahşi muameleleri hakkında da özet bilgiler veriyordu. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar