MAHMUD ABBAS'IN İKTİDARDAN DÜŞME İHTİMALİ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR

Filistin Yönetimi ve Başkanı Mahmud Abbas karşıtı gösteriler, sertliği ve istekleri yönünden daha önce gerçekleştirilmiş gösterilere nispetle benzersiz niteliktedir.  

Görüntülenme: 1016 Tarih: 25 Ağustos 2021 01:21
MAHMUD ABBAS'IN İKTİDARDAN DÜŞME İHTİMALİ SİYONİSTLERİ KORKUTUYOR

İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü raporunu yayınladı. Raporda şu ifadelere yer verildi: 

"Filistin Yönetimi ve Başkanı Mahmud Abbas karşıtı gösteriler, sertliği ve istekleri yönünden daha önce gerçekleştirilmiş gösterilere nispetle benzersiz niteliktedir. 

Filistin güvenlik organlarının artış halindeki protestolara karşı yanlış uygulamaları ve İsrail güçlerinin tutumu, bunların Filistinlilerden bazı kişilerin hayatlarını kaybetmesine sebep olması Mahmud Abbas'ın düşmesine sebep olmayacaktır. Ancak İsrail'in bu gibi senaryolara imkan sağlayacak durumları engellemek için uygun şartları oluşturması ve hazırlıklı olması gerekmektedir."

Raporda, geçtiğimiz Mayıs ayında Gazze'ye düzenlenen saldırının üzerinden üç ay geçmesinin ardından Abbas'ın ve onun başında olduğu Filistin Yönetimi'nin itibarının sürekli düşüş, halkın öfkesinin ise sürekli artış halinde olduğuna dikkat çekildi. Bu arada gerek Abbas'a ve gerekse Filistin Yönetimi'nin güvenlik organlarına güvenin yok olmasının yanı sıra yönetimin yolsuzluklarla itham edildiği vurgulandı. 

Raporda, tepkilerin sadece Filistin Yönetimi'nin yanlış politikalarına, yahut kararlarını bir bir şekilde bir diğer şekilde vermesine yönelik eleştirilerden ibaret kalmadığı aynı zamanda bir bıkkınlık ve bu yönetimin devam etmesini istememenin, bu yüzden de bu yönetimin dağılıp başka temeller üzerine yeni bir yapılanmanın gerekliliği düşüncesinin hakim olmasının söz konusu olduğu dile getirildi. 

Raporda mevcut yönetim açısından tehlike arz eden muhtelif gelişmeler hakkında da detaylı yorumlar yapıldıktan sonra bu yönetimin devam etmesinin İsrail işgal rejiminin çıkarları açısından önemine işaret ediliyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar