SİYONİST REJİM ORDUSU ÜRDÜN VADİSİNDE TATBİKAT YAPIYOR

İsrail işgal güçleri, Ürdün Vadisi'nin kuzeyindeki çeşitli bölgelerde üst üste üçüncü gün askeri tatbikatlar düzenledi. 

Görüntülenme: 926 Tarih: 20 Ağustos 2021 02:56
SİYONİST REJİM ORDUSU ÜRDÜN VADİSİNDE TATBİKAT YAPIYOR

Yasa dışı Yahudi yerleşim birimleriyle ilgili çalışmalar yapan Filistinli araştırmacı Arif Derağime, Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, İsrail işgal ordusunun Ürdün Vadisi'nin kuzeyindeki çeşitli alanlarda düzenlediği tatbikatların devam ettiğini belirtti.

İşgal ordusunun bu tatbikatlarda tank mermileri kullandığına dikkati çeken Derağime, Ürdün Vadisi'nde yer alan Cebaris'teki Harabeler beldesinde Filistinlilerin çadırlarını yıktığını aktardı.

Ayrıca Derağime, İsrail işgal ordusunun düzenlediği tatbikatların çobanların ve çiftçilerin hayatları için gerçek bir tehlike oluşturduğunu vurguladı.

Bilinçli bir şekilde Filistinlilerin evleri, meraları ve tarlaları arasında gerçek mühimmatla gerçekleştirilen bu tatbikatların bölge halkını tedirgin ederken, askeri araçlar Filistinlilerin buğday ve arpa gibi tahıl ekili tarım arazisini tahrip ediyor.

On binlerce dönüm tarım arazisiyle Filistin’in gıda kaynağı konumunda olup yaklaşık 13 bin Filistinlinin yaşadığı Ürdün Vadisi, işgal çetesinin ilhak projesinden en çok etkilenen bölgedir.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar