ESİRLER HEYETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

İşgal zindanlarındaki Filistinli esirler, cezaevi idarelerinin kasıtlı tıbbi ihmal zulmüne maruz kalıyor. Bu durum, kronik hastalıklardan şikayetçi olan esirlerin acılarını artırmaya ve sağlık durumlarının daha da kötüleşmesine neden oluyor. 

Görüntülenme: 1205 Tarih: 12 Ağustos 2021 15:55
ESİRLER HEYETİNDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Filistin Esirler ve Özgürleştirilenler İşleri Heyeti, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bir grup esirin kasıtlı ve günlük tıbbi ihmale maruz kaldığını vurguladı.

Esirler Heyeti, işgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus kentinden olan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan esir Veddah el-Bizre’nin, şiddetli mide ağrıları yaşadığını ve yediği her şeyi kustuğunu bildirdi.

İsrail'in kuzeyindeki Celbu Hapishanesi'nde tutulan el-Bizre’nin, mide fıtığından muzdarip olduğu ve glikoza bağımlı yaşadığı belirtildi. Açıklamada karın ağrılarından uyuyamayan esirin, tedavi edilmek üzere acilen hastaneye kaldırılmasının gerekliliğine vurgu yapıldı.

Öte yandan hapishane idareleri, Filistinli hasta esirlere tedavi sağlamayı sürekli erteliyor ve onları kasıtlı olarak tıbbi ihmale maruz bırakarak, ızdırap çektikleri hastalıklarla baş başa bırakıyor. 

İsrail’e bağlı hapishane idareleri, Filistinli hasta esirlerin tedavi görmeleri için hastanelere naklini sürekli erteliyor. Daha da kötüsü, hasta ve yaralı esirlerin nakilleri ambulans yerine sağlıksız kapalı araçlarla yapılıyor. Ayrıca nakil esnasında esirler, işgal güçlerinin sert tutumları ve çeşitli baskılarla karşılaşıyor. 

Öte yandan Filistin Esirler Kulübü, 1967'den bu yana kasıtlı ihmal ve ihlaller nedeniyle İsrail zindanlarında yaşamını yitiren Filistinlilerin sayısının 226'ya ulaştığını, yüzlercesinin de esaret hayatlarında yakalandıkları hastalıklar sonucu serbest bırakıldıktan hemen sonra vefat ettiğini bildirmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar